Francesc de Lanuza i Santi Pellejero, amb un temps de 5:21:27, van guanyar la segona edició del Swimrun Costa Brava, una exigent prova que guanya adeptes i que, a diferència d'un duatló convencional, combina costantment trams de natació amb trams de running i obliga als esportistes a dur tot l'equipament posat.   
 
La diada de Sant Jordi també pot ser una jornada de reivindicació. Però en aquest cas no és reivindicació política, sinó de la lectura. Amb aquesta única intenció tothom qui ho va voler va poder presentar-se al centre de Begur amb el seu text preferit i llegir-lo durant la 2a Lectura compartida de fragments literaris al carrer.  
 
L'alcalde de Begur Joan Loureiro que actualment és també el president de la Xarxa espanyola de Municipis per la Qualitat de Vida - Città Slow podria convertir-se en vicepresident de l'entitat a nivell internacional.
 
Pals ha acollit aquest dissabte el Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow. Una assemblea en la qual s'han reunit diversos representants de pobles i ciutats d'arreu del món que segueixen la filosofia del que en català seria una "ciutat lenta".
 
Tres personatges marcats per la pèrdua d'algú, tres històries dures que en un moment determinat es creuen i tot agafa sentit. Aquest és l'esperit de 'El riu encès' l'últim llibre de l'escriptor begurenc Miquel Martín.
 
L'Ajuntament de Begur ha rebut un total de 65 projectes d'inversió al primer procés de participació ciutadana per decidir el destí de 100.000 euros de la partida d'inversions.
 
L'alcalde que fa de mestre o el mestre que fa d'alcalde. Aquest dimarts Joan Loureiro, batlle de Begur, ha tornat a les aules per un dia per explicar als alumnes de 5è i 6è de primària de l'Escola Olivar Vell d'Esclanyà què és el moviment Citta Slow i per què els servirà en un futur. 
 
Victor d'Croz i Jordi Serrat, en categoria Navegació, i els germans Ricardo i Carlos Ferrón, en Aprenent, van proclamar-se vencedors de la primera edició del rally Raid Laberinto. Amb sortida i arribada a Begur, aquesta ha estat la primera prova de regularitat sobre terra que s'ha fet mai a les comarques gironines.   
 
Els alumnes de 4t de primària de l'escola municipal Doctor Arruga han conegut de prop l'administració local i guiats per l'alcalde Joan Loureiro i alguns dels regidors del govern finalment han decidit agafar el rol dels polítics locals.
 
Begur aposta per l'energia renovable per ser un poble més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Aquest dijous s'ha posat en marxa un equip solar d'alta tecnologia que a partir d'ara serà la font d'energia del centre mediambiental Espai Mas d'en Pinc, la seu on treballa l'àrea municipal de Mediambiental de Begur i el punt de trobada de moltes entitats del poble. 
 
L'equip de govern de Begur vol implicar els veïns de la vila en la modificiació de l'actual ordenança de neteja i de gestió de residus urbans. Aquesta va ser aprovada fa gairebé trenta anys i és per això que ara s'ha obert una consulta pública al lloc web de l'Ajuntament on els begurencs hi poden dir la seva.   
 
En aquesta humil tomba del petit cementiri d'Esclanyà descansen les restes del polític i pedagog Josep Pallach. Un dels pares del socialisme catalanista que es va agrupar amb la Transició a l'entorn del PSC, tot i que el seus hereus estan políticament distanciats del partit.
 
Els Reis d'Orient ja tenen les claus de Begur. Sobre un cavall i amb una gran expectació de flaixos, càmares i infants, el Carter Reial i un patge de Ses Majestats han trepitjat el poble per rebre les cartes amb els desitjos per la nit més màgica de l'any.
 
Una desena de valents nedadors van travessar la badia de Sa Riera a Begur en el seu últim bany de l'any. És així com va néixer la primera edició d'una nova prova de caràcter festiu i nadalenc sota el nom de Sant Silvestre Swim.   
 
Begur ha fet avançar una mica una de les nits més esperades del Nadal, el Cagatió. Aquest diumenge, a la plaça de la vila hi ha arribat un tió gegant i tots els nens i nenes que han volgut l'han pogut fer cagar.
 
Si hi ha una tradició a Begur per Nadal aquesta és el lliurament dels lots a jubilats i pensionistes. Els dies previs a les festes la casa de la vila es converteix en la seu de l'entrega d'aquestes paneres que les persones grans del municipi recullen molt contents. 
 
El veïnat de Begur escollirà el destí de 100.000 euros del pressupost d'aquest 2017. L'Ajuntament obre aquest proper dilluns el termini per a la participació ciutadana, que s'està explicant al llarg d'aquests dies amb díptics i reunions ciutadanes tant a Begur com a Esclanyà. Per presentar les propostes es pot enviar un correu electrònic a alcaldia o presentar una instància.
 
Amb la satisfacció d'altres municipis com argument i la bona experiència de policies locals veïnes , l'Ajuntament de Begur també aposta per instal·lar càmeres de videovigilància al  poble. 
 
Begur va inaugurar l'arribada del Nadal amb la tradicional encesa de llums  i amb la fira nadalenca que durarà una setmana. L'encesa de llums de l'arbre natural situat a la Plaça de la Vila la van fer de forma conjunta, amb un compte enrere, entre l'alcalde Joan Loureiro i tots els begurencs que es van donar cita per rebre les festes.   
 
Canvis en la gestió de l'aigua de Begur. El ple ha aprovat la concessió dels serveis municipals d'abastament d'aigua potable i clavagueram a Aigües de Catalunya per un preu d'1.072.888,38 euros.
 
La reserva marina de ses Negres de Begur compta amb una segona alga invasora, Womersleyella setacea, una alga filamentosa de color vermellós que prové de les illes Hawaii. Així ho va anunciar Emma Cebrián, investigadora d’espècies invasores i professora de la Universitat de Girona, després de participar en la immersió que es va fer ahir durant la jornada de treball sobre l’abast de la primera alga detectada, Caulerpa cylindracea. 
 
Begur començarà a implementar el porta aporta al mes de febrer. Actualment la vila fa una recollida selectiva d'un 20% i amb aquest nou sistema busca arribar al 50% al primer any i posteriorment seguir incrementant el percentatge.
 
L'espai municipal Mas d'en Pinc de Begur ha estat aquest dijous el centre de la jornada de treball sobre l'alga invasora que es va detectar aquesta tardor a Ses Negres. Aquesta alga d’origen australià és una de les cent espècies amb més potencial invasor de la Mediterrània
 
Begur ha adjudicat les obres de la urbanització de la Borna per 137.800 euros. L'empresa Argon Informàtica SA ha estat l'adjudicatària d'aquest projecte que té com a objectiu principal acabar amb les inunacions per aigües plujanes que pateix històricament aquest sector, i que afecta tant els carrers com els edificis del veïnat. 
 
Begur ha celebrat un any més la Festa de la Castanyera durant els dies de festa de Tots Sants.
 
L'Ajuntament de Begur es planteja canviar de dates la fira d'Indians per no coincidir amb el final de les vacances d'agost. El calendari obligaria a passar la fira del primer cap de setmana de setembre al segon.
 
Begur ha acabat la rehabilitació del camí de l'aigua, un sender recuperat l'any 2010 que l'uneix amb el nucli mariner de Sa Riera. Es tracta d'un camí de 2.600 metres que mostra el passat rural i agrícola del municipi on s'hi han portat a terme tasques d'arranjament com desbrossament de voreres, reparació de parets seques caigudes, substitució dels graons trencats o repostatge de les peces malmeses de les baranes entre altres actuacions més menors.
 
  L'Ajuntament de Begur també haurà d'explicar perquè va obrir el 12 d'Octubre. Com Verges, el consistori liderat per Joan Lourerio, també ha rebut la notificació de la Delegació del Govern Espanyol recriminant-los la seva actitud i demanant qui va treballar aquell dia.   
 
Un centenar d'alumnes de primària han encetat el II Festival Internacional de Cinema de Begur. Tal i com es va fer l'any passat, s'ha volgut preestrenar el certamen amb els nens i nenes per impregnar-los de cinema i garantir el futur del setè art. Ho han fet amb la projecció de la pel·lícula "Munsters go home!" de la popular família Monster, un film del 1966 produït arran de l'èxit de la sèrie televisiva. Després de la projecció, s'ha fet una conferència sobre doblatge.  
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha confirmat que que l’alga trobada a Ses Negres és una espèica invasora. Així ho assegura l’equip científic de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) de Barcelona que investiga aquests fenòmens.
 
Convergència i Unió de Begur alerta que la Fira d'Indians podria morir d'èxit. El grup ha posat sobre la taula la necessitat de posar a debat aquest esdeveniment que ja carrega 13 edicions i que cada any porta milers de visitants a la població durant 3 dies. 
 
El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Begur, Joan Català, ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha valorat les ordenances fiscals, la recollida porta-a-porta i la darrera Fira d'Indians.
 
Els Agents Rurals han detectat una alga invasora procedent d'Austràlia a la reserva marina de Ses Negres, a Begur. Es tracta d'una espècia coneguda com a 'alga' tropical i que provoca un greu impacte damunt les prades de posidònia.
 
Begur i Pals seran presents aquesta setmana al Comitè Internacional de coordinació de Cittaslow a Corea del Sud. L’alcalde de Begur i president de la Xarxa estatal de Cittaslow, Joan Loureiro, i l’alcaldessa de Pals i vicepresidenta de l’ens, Sílvia Monar, viatjaran del 6 al 9 d’octubre a la ciutat sud-coreana de Jeonju per participar a l’assemblea d’aquest comitè on s’hi reuniran els 27 membres que integren la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida. 
 
L'Ajuntament de Begur vol revolucionar la recollida d'escombraries al municipi. Aquest dimarts, aprofitant el ple d'ordenances fiscals 2016, el consistori va anunciar que implantarà el porta-a-porta als nuclis urbans de Begur i Esclanyà i que millorarà el reciclatge a les urbanitzacions. Un element que ja practiquen diversos municipis i que de fet ja fa Begur en el cas dels establiments comercials i industrials.
 
El litoral i el fons marí de Begur es poden considerar exemples molt representatius de què significa la Costa Brava. Els seus racons i secrets submarins són molt apreciats per tothom qui els descobreix. En aquest contetxt idílic el municipi begurenc ha celebrat aquesta setmana el Begur Sotaigua 2016.
 
Els vianants diposaran d'un vial de pas en tota la carretera de Begur a Esclanyà. Finalitzada la temporada d'estiu s'estan executant els darrers metres de les obres del tram de camí per a les persones que s'ha construit en el que és la carretera de Palafrugell per la banda d'Esclanyà.
 
Begur convertirà aquesta vorera en el primer carril bici del municipi. Ja s'han adjudicat les obres de construcció d'aquest vial que pretenen que utilitzin els vianants i les bicicletes. 
 
Els municipis de la Costa Brava que tenen en el turisme la seva principal font d'activitat econòmica han començat a veure com aquest cap de setmana, amb l'ajuda del mal temps, tornava la tranquil·litat als seus carrers i els veïns han pogut tornar a fer poble. Aquest és el cas de Begur, que després d'un estiu frenètic i de molt esforç s'ha regalat a si mateix una festa del poble i per al poble: la Festa Major de Santa Reparada. 
 
La Fira d'Indians de Begur està plenament consolidada al calendari de milers estiuejants que decideixen acomiadar el bon temps i les vacances a la Costa Brava en aquesta fira que recorda el passat indià dels begurencs.
 
La Xarxa de Municipis Indians treballa per crear una ruta indiana que pugui recórrer els diferents municipis indians de Catalunya. Alguns dels pobles que tenen patrimoni indià l'exploten turísticament com Begur amb visites guiades, fires i menús gastronòmics.
 
L'Ajuntament de Begur decideix amortitzar un crèdit bancari destinat a inversions de l'any 2010 que pujava a 780.000 euros i aconsegueix reduir l'endeutament municipal del 33% del pressupost del municipi fins al voltant del 25%.
 
Per anar fent boca abans de que arribi la XIII Fira d'Indians de Begur que comença el divendres 2 de setembre , des del 26 d'agost es pot veure a les Escoles Velles de la vila una exposició dedicada a la temàtica de la fira d'enguany: la moda i el teixit. La mostra, anomenada "Sobre teixits, colònies i indians. Una història d'ultramar", repassa el tema de la indústria tèxtil al món indià. 
 
XIII Fira d'Indians de Begur del 2 al 4 de setembre. En parla Eugeni Pibernat, Regidor de Promoció Econòmica i Turisme.
 
Begur ja fa el compte enrere per celebrar el que serà la tretzena edició de la fira d'indians que enguany estarà dedicada als teixits indians i la moda. La principal novetat d'enguany serà que la fira tindrà un convidat d'excepció. S'ha confirmat que la República de Cuba participarà i col·loborarà, per primera vegada, en la fira que Begur celebrarà del 2 al 4 de setembre.
 
Per la seva veu i per les seves taules damunt l'escenari podria ser una estrella del pop internacional i tot i ser de Sant Feliu de Llobregat es pot dir que és el cantant amb més estrella d'aquest estiu. És en Ramon Mirabet i aquest divendres va oferir un autèntic espectacle musical al públic que va exhaurir les entrades en el concert de cloenda del 39è Festival de Música de Begur.
 
Estiu, poble mariner i olor de cremat. No hi ha cap dubte que el que s'està fent és una cantada d'havaneres. Begur va celebrar la 37ena edició de la seva cantada, una de les més veteranes de la Costa Brava.
 
  Després de gairebé 40 anys sense celebrar-la, la platja de Sa Riera va recuperar aquest cap de setmana la seva festa major. Per fer-ho va rescatar l'esperit d'abans, quan els actes principals es resumien en una sèrie de proves i competicions populars, tant pels begurencs com pels turistes que s'hi volguessin apuntar.
 
La 39a edició del Festival de Música de Begur ja està en marxa. Aquest divendres els carrers de Begur van ambientar-se d'estiu amb la cercavila que va fer la banda Soul Machine amb la cançó ja coneguda de l'estiu que han fet per a TV3 i Catalunya Ràdio, 'Fes-te l'estiu'.
 
El mercat gastronòmada itinerant Van Van Market ha fet parada aquest cap de setmana a Begur. El Mas d'en Pinc, espai recentment obert al públic, ha estat el lloc on una vintena de food trucks han ofert diferents tipus de gastronomia acompanyades amb la música dels grups dalt l'escenari.
 
La zona de la reserva marina de Ses Negres, al litoral de Begur, s'obrirà a la ciutadania després de 23 anys de veda.
 
La mala mar va evitar que la verge del Carme pugés damunt les barques, però res va impedir que se li donessin tots els honors. Els pescadors van celebrar el dia de la seva patrona, com marca la tradició, amb una processó de barques i honors a la Mare de Déu.
 
En ple apogeu de la moda de la pràctica d'esports a l'aire lliure, com podria ser per exemple la natació en aigües obertes, algunes de les cites de l'agenda ja fa molts anys que hi són presents. Aquest és el cas de la Travessa de s'Eixugador a Aiguafreda de Begur, que aquest diumenge ha celebrat la seva 18a edició
 
L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur va quedar inaugurada de forma oficial aquest diumenge amb un acte institucional a la sala de plens municipal.
 
En pocs dies el camí de ronda en el seu pas per Cala Moreta, a l'Illa Roja, estarà arranjat. S'està treballant en estabilitzar els talussos que donen en aquest tram de camí de ronda per tal de garantir la seguretat dels usuaris.
 
Números positius en el tancament del presspost municipal de Begur pel 2015. El ple va aprovar per unanimitat el tancament d'uns comptes amb un superàvit de poc menys d'un milió d'euros.
 
Com cada 29 de juny, amb la celebració de la Festivitat de Sant Pere, la Festa Major arriba al poble de Begur. Enguany, per concloure-la es va optar per una original manera d'encarar la recta final, i mai més ben dit, de les celebracions locals: un tobogan urbà d'aigua
 
El parc infantil d’Esclanyà, a tocar el centre cívic, estrena nous jocs, distribuïts en tres àrees. I els jocs que fins ara estaven a Esclanyà, a excepció del tobogan d’acer, s’han reubicat a dos nous espais, creant d’aquesta manera dos nous parcs infantils al municipi. Els dos nous parcs estan ubicats al camp de futbol de Begur i a la urbanització Residencial Begur.
 
Carregats de càmeres i gadgets electrònics, amb un somriure cordial a la cara i molt atents i agraïts per l'acolliment que Begur els ha ofert. Així són els membres de la delegació sud-coreana de representants del moviment Cittaslow al seu país que ha visitat la vila begurenca aquest dilluns. 
 
  Elegància, destresa i ritme van ser alguns dels requisits necessaris per participar a la segona edició de la cursa de Sant Pere Safata de Begur, una prova dirigida als cambrers i cambreres de la vila que consisteix en portar la safata plena de begudes i mitjançant un recorregut amb algunes proves pel mig els cambrers i cambreres han de demostrar la seva agilitat en el món de la restauració.
 
  Begur es va despertar molt aviat aquest diumenge gràcies als centenars de caminants i corredors que es van trobar a la Plaça de la Vila per donar començament a la setena edició de la Marxa Popular Puja i Baixa, organitzada pel Club Excursionista Els Perduts.
 
 La Festa Major de Sant Pere de Begur busca reinventar-se enguany per oferir una experiència única a ciutadans i visitants. La festa grossa al poble, que es celebrarà del 25 de juny al 3 de juliol, oferirà alguns esdeveniments tradicionals com el concurs de paelles, el ball de festa major o l’ofici solemne però comptarà també amb una línia trencadora per atreure una franja de públic més jove.
 
La marxa popular Puja i Baixa de Begur, que se celebra aquest diumenge, es complementa per primer cop amb una sèrie d’activitats dedicades a la natura i l’esport els dos dies abans a l’Espai Mas d’en Pinc. S’han programat  xerrades (natura, salut, joves, valors, muntanyisme...), exposició fotogràfica, rocòdrom, sortides, música, etc.
 
La biblioteca municipal Salvador Raurich de Begur, conjuntament amb les de Mont-ras i Pals, ha programat una sèrie d'activitats al voltant de la temàtica "Ocells" amb l’objectiu de fer més visible una part del fons dels serveis de llibres de l’equipament. Entre les activitats programades hi ha una exposició de llibres d’ocells, ocellets i ocellots. 
 
Begur ha dedicat la primera exposició de la temporada estival al polifacètic Xavier Cugat.
 
La plaça Lluís Esteve Cruañas de Begur ha canviat la seva fesonomia amb la instal·lació de tres palmeres al centre i dues magnòlies que s'aniran reubicant per buscar el seu millor emplaçament.
 
Una única novetat en tota la Costa Brava s'ha sumat aquest 2016 a la llista de platges en les que hi oneja la bandera blava, senyal per excel·lència de qualitat ambiental. Aquesta és la cala begurenca d'Aiguablava, que recupera així un guardó que no aconseguia des de l'any 2005.
 
Jordi Bosch, amb un temps de 1:25:13, i Esther Nuñez, amb 1:29:24, van guanyar el 4t Marnaton eDreams Begur, una travessia en aigües obertes amb un recorregut de 7 km que va unir les platges begurenques d'Aiguablava i sa Riera
 
L’Ajuntament de Begur ha creat un camí de vianants al lateral del darrer tram de la carretera que va a Aiguablava, amb l’objectiu d’evitar l’aparcament de vehicles i, al mateix temps, garantir la seguretat dels que baixen a la platja a peu. 
 
Cada vegada és més freqüent que els diferents municipis celebrin la primavera engalanant amb motius florals i omplint de colors i vida els seus carrers i racons. Begur ho ha fet aquest any amb la segona edició del "Begur en Flor".
 
La caldereta a l'estil de Begur d'en Joan Serrano va convèncer els paladars de jurat i públic i va ser escollida com el millor plat del IX Concurs de Cuina Popular de Begur, un acte que s'emmarcava dins de la Campanya Gastronòmica del peix de roca.  
 
La vila de Begur es tornarà a guarnir de flors i art per celebrar, per segon any consecutiu, l’esdeveniment Begur en Flor, que organitza l’Associació de Comerç i Turisme de Begur amb la col·laboració de l’Ajuntament i dels vilatans. 
 
Coincidint amb la campanya gastronòmica del peix de roca de Begur en marxa, el municipi va convertur el centre de la vila en una autèntica fira marinera. Parades artesanals de tot tipus van omplir els carrers més cèntrics durant aquest llarga cap de setmana de la segona Pasqua. 
 
Una part de la sorra sobrant de la platja de sa Riera de Begur s'està traslladant aquesta setmana. Aquesta setmana es treballa en l'extracció d'un total de 1.500 metres cúbics de sorra que es transporten a la platja de Llafranc.
 
L'històric edifici begurenc del Mas d'en Pinc ha quedat inaugurat com a seu de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begur, en una experiència que vol ser un referent a la comarca del treball conjunt entre l'administració pública i la iniciativa privada.   
 
El Baix Empordà tindrà una bandera blava més aquest estiu. La platja d'Aiguablava obté la distinció  i es suma a les altres 16 platges de la comarca que gaudeixen d'aquest segell de qualitat.
 
Una trentena de persones van assistir divendres al vespre a la presentació del llibre Un nou país, una nova política, de la psicòloga i lingüista Mireia Juanola Codina, que va tenir lloc a la biblioteca municipal Salvador Raurich de Begur.
 
Els amants de la cuina marinera tenen una cita aquest mes de maig a Begur. Aquest dissabte al migdia s'ha fet la presentació de la divuitena edició de la Campanya del peix de roca de Begur.
 
L’enòleg del Castell de Peralada, Delfí Sanahuja, considerat el millor enòleg català del 2015, donarà el tret de sortida  de la XVIII campanya gastronòmica del peix de roca de Begur amb una conferència, a les 12 del migdia, a la sala de plens de l’Ajuntament del municipi.
 
Juli Arnau es va estrenar ahir com a nou regidor de Begur. Ho fa en substitució de Sandra Bisbe, que va plegar en el ple passat per motius laborals. El nou edil de CiU és nebot de l'antic alcalde Begurenc Carles Arnau i va ser una de les novetats destacades a la llista convergent a les passades eleccions municipals.
 
Paula Badosa, s'ha quedat a lesportes de guanyar l'ITF Pro de Jackson als Estats Units. La tennista de Begur va perdre la final per 1-6, 6-2 i 6-4 contra la nord-americana Grace min.
 
Fins a quaranta alzines com aquesta es van plantar a Begur en el marc de la festa de l'arbre. Des de fa vint anys el municipi dedica un dia a recuperar alguna zona boscosa del municipi que per alguna raó o altre necessita que regenerar-se. Un any més els alumnes de l'escola Doctor Arruga van passar el matí plantant un total de 40 alzines sureres
 
El sector surer ha estat històricament de gran importància a la comarca del Baix Empordà, un motor econòmic molt important de viles com Palafrugell, Palamós o Sant Feliu de Guíxols.
 
Fa 50 anys, concretament el 24 de gener del 1966, obria portes el Parador d'Aiguablava de Begur. Un establiment hoteler, ubicat a la punta d'es Mut, que va començar oferint una quarantena d'habitacions amb vistes en aquest paratge idílic de la Costa Brava i que avui s'ha convertit en un dels 83 paradors nacionals de l'Estat espanyol.
 
La Fira d'Indians de Begur, que el proper setembre celebrarà la seva tretzena edició, ja té cartell. L'artista de Martorell Joan Martí Gargallo, amb l'obra "Indians Radiants", va ser escollit guanyador del VIII Concurs del Cartell de la Fira d'Indians, premiat amb 500 euros.   
 
Com deia Guardiola, ben d'hora ben d'hora, es van llevar aquests atletes i van demostrar que són imparables. Almenys durant unes quantes hores perquè per superar aquesta prova s'ha de ser poc menys que un superhome o superdona.
 
La Fiscalia demana nou anys de presó per un veí d'Esclanyà que hauria atacat el seu sogre amb una destral.
 
Escoles Velles de Begur commemora aquest mes d’abril el seu 25è aniversari com a centre cultural del municipi.
 
L’esplai municipal de Begur, el primer del municipi, es va estrenar dissabte amb més de 20 infants de 6 a 13 anys. El nou servei municipal s’ha marcat tres objectius: conèixer el territori, incentivar la relació interpersonal i fomentar el voluntariat.
 
L'Ajuntament de Begur ha iniciat unes obres de millora al local polivalent d'Esclanyà. Consisteixen en treballs de pintura a les sales interiors de l’edifici, a excepció del bar. Ara, totes les sales seran de color blanc. L’actuació, que està realitzant l’empresa F. Joana, té un cost de 5.021 euros.
 
La catorzena de restauradors que participen en la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca s'han fet la foto de família prèvia a l'inici d'aquesta campanya gastronòmica.
 
Sandra Bisbe deixarà l'acta de regidora de Begur. A dos quarts de nou del vespre comença el ple ordinari del municipi en el que la regidora de Convergència i Unió formalitzarà la seva baixa.
 
L’Ajuntament de Begur, a través de les àrees de Medi Ambient i Governació, i l’Associació Prograt Begur-Esclanyà impulsen una campanya d’esterilització de gats de propietaris al municipi. La finalitat de la campanya, com la que ja realitza Progat des de l’any 2.000 entre els gats abandonats, és la d’evitar la seva proliferació i per tant poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental.
 
Begur ja compta des d’avui amb un nou aparcament, amb més de 100 places per a cotxes, a part de diverses places per a autocars.
 
La sala d’exposicions Escoles Velles de Begur, que gestiona l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, va encetar aquest dijous les mostres programades d’aquest any amb una exposició de fotografies panoràmiques de diversos llocs del món.
 
Begur tindrà un nou aparcament amb un centenar de places que es posarà en funcionament ja aquesta setmana santa.
 
L’Ajuntament de Begur, Càritas Diocesana de Girona i Càritas Parroquial de Palafrugell han acordat un conveni de col·laboració pel qual es comprometen a cooperar conjuntament, a través dels seus corresponents Serveis Socials.
 
Els alumnes de l'escola L'Olivar Vell d'Esclanyà seguiran fent jornada continuada fins el 2019. Des del centre valoren molt positivament aquests primers 3 anys en els que a través d'una prova pilot engegada per Ensenyament han adaptat l'horari de les classes de 9 del mati a 2 del migdia.
 
L’Ajuntament de Begur està executant obres d’estabilització del talús de pissarra que hi ha al principi del carrer Onze de Setembre, que és el principal vial d’entrada al nucli urbà, per evitar noves esllavissades de llécol i terra, com va passar diumenge a primera hora de la tarda i que van obligar a tallar el vial.  
 
La sala d’exposicions Escoles Velles de Begur, que gestiona l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, acull aquesta primavera quatre mostres. Les dues primeres són de fotografies i les altres dues, de treballs dels tallers artístics que es fan al llarg de l’any. La primera mostra s’inaugura el 17 de març i la darrera clourà el 4 de juny. L’horari de visita és els dijous, de 5 a 8 del vespre, i els divendres i dissabtes, de 4 a 8 del vespre.
 
La junta de govern de l’Ajuntament de Begur reunida a primers de mes ha acordat, per unanimitat, concedir 8.449,13 euros en ajuts econòmics per a l’execució d’obres d’embelliment de cinc façanes d’habitatges del municipi durant l’any passat. 
 
L’Ajuntament crearà un nou aparcament de vehicles a la finca que hi ha a l’accés principal al poble, al costat del giratori, el qual també servirà per dignificar l’entrada, ja que és una antiga vinya abandonada.
 
El nou equip de govern de l’Ajuntament de Begur es va reunir amb la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat amb l’objectiu de resoldre les zones d’ombres de la Televisió Digital Terrestre (TDT) que afecten al municipi des de la seva implantació, l’any 2010.
 
L’Ajuntament de Begur ha canviat la major part de l’arbrat de l’aparcament del Sot d’en Ferrer arran del seu mal estat. El nou arbrat s’ha concretat en 19 moreres, que donaran ombra a les dues línies d’aparcament central del pàrquing, que és un dels més cèntrics del nucli antic.
 
Aquesta acció es podria repetir de cara els propers mesos. Es tracta de l'extracció de sorra de la platja de sa Riera de Begur que es va portar a terme fa 3 anys. El que es veu a les imatges és com es descarregaven a Sant Feliu de Guíxols una part dels 2.000 metres cúbics de sorra procedents de la platja begurenca.
 
L'Ajuntament de Begur ha sol·licitat permís a l'Estat per treure sorra de Sa Riera. La platja no para de créixer i el consistori es planteja treure un mínim de 200.000 metres cúbics i demana una solució definitiva a Costes, que és qui en té la competència.
 
L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Begur convoca una nova edició, la XXXI, dels premis Vila de Begur de Narrativa Curta per a adults i escolars. Els interessats tenen de temps fins a mitjans de març per presentar els treballs a l'oficina de registre d'entrada de l'ajuntament. 
 
L'equip de govern de l'Ajuntament de Begur ha decidit, per junta, compilar totes les modificacions del pla general del municipi, que superen la quarantena, i digitalitzar-les perquè qualsevol persona que vulgui consultar el planejament pugui saber exactament el seu estat actual. 
 
L'àrea de Festes de l'Ajuntament de Begur ha presentat aquesta setmana els cartells dels carnavals de Begur i d'Esclanyà. El de Begur representa un envelat, ja que enguany els balls no es faran al pavelló, sinó en una carpa que hi haurà a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. El d'Esclanyà compte amb una careta carnavalesca.
 
L'Ajuntament de Begur ha decidit rehabilitar la capella municipal de sa Tuna, edifici construït l'any 1955 i que és utilitzat pels veïns del poble costaner, i el seu entorn. L'arranjament en concretarà en fer un repàs de tota l'estructura, és a dir, des de les parets a la teulada, passant pel voladís, com també la zona que l'envolta, especialment el tema de les travesses i el mur.
 
L'escola pública Dr. Arruga de Begur dedica la setmana cultural, que celebra al llarg d'aquesta mateixa setmana, a la pau. El programa, sota el lema de "Vivim la pau", aplega una sèrie de tallers i activitats adreçats als alumnes, segons ha explicat el director del centre educatiu, Enric Torras.
 
Una cercavila dels alumnes de la llar d'infants municipal Ses Felugues de Begur, el dia 5 de febrer, servirà de prèvia dels actes del Carnaval del municipi, que enguany presenta força novetats i que tindran lloc el dia següent, el dissabte 6 de febrer. 
 
Begur posarà en funcionament un nou esplai infantil. Es tracta d'una prova pilot d'un any per nens d'entre 6 i 13 anys que pretén crear unes ofertes d'oci a mida per aquest col·lectiu. 
 
El Carnaval de Begur d'aquest any arriba amb diverses novetats, segons ha decidit el nou govern de l'Ajuntament. La principal novetat és que els actes carnavalescs es faran en una carpa que es muntarà a la plaça Lluís Esteva i Cruañas i no pas, com es feia fins ara, al pavelló municipal.
 
Begur i Palafrugell han signat un acord pel manteniment dels serveis públics dels tres carrers que limiten els termes, el Selva, Barcelonès i Cova del Bisbe, tots tres situats al sector sud d'Aiguablava. 
 
L'Ajuntament de Begur canvia les 47 llumeneres de la xarxa pública de la zona de Cap Rubí, al sector de Fornells, per una de nova generació amb tecnologia led, que és molt més eficient que l'actual.
 
La junta de govern de l'Ajuntament de Begur reunida el 22 de desembre ha acordat crear un centre d'esplai destinat a nens de 6 a 13 anys. L'esplai estarà ubicat en una aula habilitada de l'escola pública Dr. Arruga de Begur i comptarà amb un monitor per a la seva coordinació.
 
Per causes metereològiques, l'Ajuntament de Begur ha decidit aquest matí anul·lar la cavalcada dels Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. 
 
L'ajuntament de Begur preveu que les obres de construcció de la nova xarxa de clavegueram d'aigües plujanes a l'urbanitació la Borna comencin després de l'estiu.
 
El Baix Empordà espera impacient l'arribada dels Reis Mags d'Orient. De moment, aquests dies els patges reials passen per tots els pobles i ciutats recollint les cartes on els més petits hi han escrit els seus desitjos de Nadal. 
 
A la platja d'Aiguablava hi reposen des de fa més de 200 anys barraques de pescadors que avui ocupen serveis de restauració, habitatges de segona ocupació i magatzems. Begur vol preservar aquestes estructures per la història que tenen al darrere és per això que s'ha aprovat en ple per unanimitat convertir-les en Bé Cultural d'Interés Local.
 
Al ritme de nadales els nens i nenes de l'escola Doctor Arruga de Begur han felicitat les festes a tothom. Com ja és tradició en el municipi els escolars dediquen el darrer matí abans de començar les vacances de Nadal a cantar pels carrers del nucli antic de Begur.
 
Àngel Fernàndez Fernàndez, de l'escola l'Olivar Vell d'Esclanyà, i Esteve Ferrer Rovirola, de l'escola Dr Arruga de Begur, han estat els guanyadors del VII Concurs de Postals de Nadal de Begur, que organitza l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Begur entre els escolars de grau mitjà del municipi. 
 
L'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Begur organitza, per novè any consecutiu, el Nadal Esportiu i Lúdic, obert als joves nascuts entre els anys 2002 i 2009
 
Begur ha recaptat 3.390,25 euros a benefici de la Marató de TV3 d'aquest any, que està dedicada a la diabetis i l'obesitat. 
 
Matí intens a l'Ajuntament de Begur. Alcaldia ha estat un anar i venir de veïns, salutacions amb l'alcalde i els demés membre de l'equip de govern i felicitació de les festes de Nadal per part de tots. I és que tal i com marca la tradició en el municipi la setmana prèvia a Nadal es fa el lliurament de la panera a les persones jubilades i als pensionistes empadronats a Begur.
 
Obres de condicionament, reglaments i contactes amb entitats mediambientals són alguns dels passos que ha tirat endavant l'equip de govern de l'Ajuntament de Begur per recuperar el Mas Pinc, que havia estat la casa de la bailaora Carmen Amaya i fins fa poc seu de l'associació Nereo, com l'espai mediambiental del municipi.
 
L’Ajuntament de Begur es va reunir dissabte passat, per segona vegada, amb representants del sector industrial del municipi per incentivar-los a unir-se de cares a poder assumir els projectes d'obres públiques que es facin al terme municipal. 
 
L'Ajuntament de Begur ha decidit allargar la millora i seguretat del camí de vianants que connecta el nucli urbà de Begur amb l'entrada nord de la urbanització Residencial Begur, el qual va paral·lel a la carretera GI-P-6531 de Begur a Palafrugell, fins a l'entrada sud de la mateixa urbanització. 
 
Programa #SENSEFILTRES amb l'alcalde de Begur JOAN LOUREIRO
 
L'equip de govern de l'Ajuntament de Begur té previst, de cares a l'any vinent, allargar la temporada dels serveis municipals a les platges i cales del seu litoral.
 
El ple de l'Ajuntament de Begur va aprovar, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona per a la construcció d'un giratori a la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, amb la carretera de Fornells i Aiguablava. 
 
L'Ajuntament de Begur ha decidit acabar d'una manera definitiva amb el problema històric de les aigües plujanes a la urbanització la Borna, a sobre sa Tuna i que compte amb uns carrers amb molta pendent, ja que provoca inundacions.
 
La llar d'infant municipal Ses Falugues de Begur organitza demà dijous, de les 15,30 a les 17 hores, la segona trobada del projecte "Trobem-nos a Ses Falugues", destinat a famílies del municipi amb infants entre 0 i 3 anys.
 
El ple de l'Ajuntament de Begur ha aprovat avui, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona per a la construcció d'un giratori a la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, amb la carretera de Fornells i Aiguablava.
 
L'Ajuntament de Begur ha decidit, per primera vegada, donar la benvinguda personal a tots els nadons empadronats al municipi. I ha decidit començar a fer-ho amb els que han nascut al llarg d'aquest any 2015.
 
L'Ajuntament de Begur, amb la col·laboració de la Fundació Josep Pallach, que té la seu a Palafrugell, convoca la segona edició del Premi de Narrativa Curta Josep Pallach. El premi consta de dues categories: per a alumnes d'ESO (de 12 a 16 anys), amb un premi de 400 euros, i per a alumnes de batxillerat i cicles formatius (fins a 18 anys), amb un premi de 600 euros.
 
L'associació Casal de la Gent Gran de Begur, amb la col·laboració de l'Ajuntament, va homenatjar dissabte els socis de l'entitat Joan Garcia Pérez, Horacio González Rubio, Pere Pilsà Pi, Miquel Oliver Deulofeu i Joan Agudo Santos en complir aquest anys 85 anys.
 
La biblioteca municipal Salvador Raurich de Begur organitza aquest divendres, a partir de les 5 de la tarda,  una sessió musical per a nadons de 0 a 3 anys, que es diu Musinfant.
 
Després de sis anys aturades, s'han reprès les obres d'urbanització de Son Rich de Begur, que estan previstes que estiguin enllestides de cares a l'estiu vinent.
 
El vedat de pesca de Ses Negres a Begur estarà degudament senyalitzat el proper estiu. El govern s'ha reunit amb el Departament de Pesca qui té competències sobre el vedat per recuperar la senyalització que anys enrere hi havia i que protegia de males pràctiques aquest espai de gran riquesa submarina.
 
Les àrees de Serveis Socials i de Sanitat de l'Ajuntament de Begur han creat un servei de transport públic adaptat per facilitar el trasllat de la gent gran del municipi al Centre de Dia de Palafrugell. El servei, mancomunat amb l'Ajuntament de Pals, es fa a través del comitè local de la Creu Roja de Palafrugell.
 
L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha estat elegit nou president de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow -ciutats tranquil·les- de l'Estat espanyol i com a principal objectiu que s'ha marcat és la de dinamitzar-la, tant a nivell de donar-la a conèixer als ciutadans com també d'incorporar nous municipis. 
 
L'Ajuntament de Begur recupera el Mas Pinc, que havia estat la casa de la bailaora Carmen Amaya i fins fa poc seu de l'associació Nereo, com a un espai mediambiental per al municipi.
 
Begur s'ha convertit, per cinquè any consecutiu, en la capital de la castanyada al Baix Empordà amb la celebració de la Fira de la Castanyera que cada cop atrau més visitants d'arreu.
 
La Fundació i l'Associació Esportiva de Begur ha presentat aquest diumenge passat les seves seccions de bàsquet i de patinatge artístic. La secció de bàsquet està integrada per sis equips amb una seixantena de jugadors. La secció de patinatge compte actualment amb 22 patinadores.
 
El Festival Internacional de Cinema de Begur s'ha clos avui amb un homenatge a la carrera artística de Teresa Gimpera, que ha tingut una relació estreta amb Begur, i a Ernest Sais, el responsable de la cabina del cinema.
 
Miquel Vilà i Francisco Cobos han estat els guanyadors de la desena edició del concurs de fotografia "Josep Carreras" de Begur.
 
L'Ajuntament de Begur, a través de la brigada municipal, està executant unes obres de millora del cementiri municipal, que es troba als afores de la vila.
 
Begur ha aixecat el teló del seu primer Festival Internacional de Cinema de Begur amb un convidat de luxe. El cineasta espanyol guanyador d'un Oscar, José Luis Garci, va ser homenatjat aquest dijous pel certamen amb la projecció del seu film és transcendent, El Crack. Garci, que visitava Begur per primera vegada i que va estar companyat per l'actriu Mònica Randal,  va voler compartir el reconeixement amb el desaparegut Alfredo Landa. 
 
Amb el bust en memòria de Lluís Companys presidint la plaça que porta el seu nom, les torxes que commemoren la data del seu afusellament i les estelades que suposen l'alè de llibertat del país.
 
A falta de tan sols uns dies perquè el govern de Begur porti a votació el pressupost 2016 ja tenen clar quins seran els eixos del que serà el primer pressupost del nou equip de govern.
 
Aquesta setmana han començat les obres de millora del ferm de la carretera de Begur a Palafrugell per Esclanyà. 
 
L'art s'esmunyirà aquest cap de setmana a les cases de Begur en la tercera edició de l'Art Village. 13 artistes exposaran la seva obra del 9 al 12 d'octubre en una desena d'espais del municpi, especialment cases de particulars, en les disciplines d'escultura, pintura, fotografia i joieria. 
 
La carretera de Begur a Palafrugell per Esclanyà tindrà afectacions viàries per les obres d'arranjament que la Diputació de Girona hi està fent.
 
Begur, escenari de diverses pel·lícules, serà la seu, del 22 al 25 d'octubre, del I Festival Internacional de Cinema. El certamen, que es farà al cinema del Casino Cultural, neix amb un triple objectiu: promoure el cinema independent de qualitat, impulsar els rodatges de cinema a l'Empordà i dotar el municipi d'un certamen de cinema internacional.
 
L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha demanat al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, la conversió de la cruïlla de Fornells i Aiguablava que hi ha a la carretera que va del nucli urbà a Palafrugell, passant per Esclanyà, en un giratori amb l'objectiu de millorar la seguretat viària d'aquest punt negre.
 
L'Ajuntament de Begur rebaixarà un 10% el tipus municipal de l'IBI per evitar que amb la revisió dels coeficients a l'alça decretada pel Govern Espanyol els veïns paguin més. Segons va explicar l'alcalde Joan Loureiro, aquesta mesura deixarà l'impost com si s'hagués congelat i els begurencs pagaran exactament el mateix.
 
El pintor banyolí Marc Currià, amb l’obra Equilibris, ha guanyat el premi al millor artista del XXX Concurs d'Arts Plàstiques de Begur, que es va fer públic dissabte passat dins dels actes de la festa major de Santa Reparada. I el premi al millor artista local ha estat per a Patrick Beau amb l’obra Levitació 13.
 
Aquestes andròmines han sigut les grans protagonistes de la recuperada baixada de carretons que s'ha celebrat a Begur en motiu de la Festa Major de Santa Reparada.
 
El camp de futbol de Begur ha estrenat aquest dissabte oficialment, coincidint amb la festa major de Santa Reparada, la nova gespa artificial, que també ha comportat un nou reg.
 
Begur és dins la poesia de Vinyoli i des de fa uns anys també Vinyoli segueix viu a Begur. El poeta català va estiuejar durant 25 anys de la seva vida en aquest poble de la Costa Brava i els paisatges, els oficis, la gent, els sons i les flaires de Begur estan reflectits a la poesia de Vinyoli.
 
La recuperació de la baixada de carretons a Begur és un dels principals al·licients de la festa major de Santa Reparada, patrona del poble, que es fa aquest cap de setmana.  
 
Un punt de trobada pels amants, no només del busseig, sinó del mar en general. Begur va celebrar aquest cap de setmana la Fira Sotaigua, unes jornades que van tenir de tot, des d'exposició de productes per a bussejadors, fins a xerrades, activitats infantils, neteges del fons marí, tastos gastronòmics i immersions.
 
La begurenca Trinitat Neras va estar guardonada ahir dimecres amb la medalla d'honor del Parlament de Catalunya en categoria or per ser una de les primeres vuit diputades de la història del parlamentarisme català.  
 
  L'Associació de Comerç i Turisme de Begur organitza aquest cap de setmana, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Generalitat, la primera fira de busseig del municipi amb l'objectiu que els begurencs i visitants descobreixin el món submarí i, al mateix temps, els tresors de la costa begurenca.
 
Empordà Directe
 
Begur s'ha tornat a vestir de blanc per viure la ja tradicional Fira d'Indians, 3 dies de festa cubana en els que hi han participat milers i milers de persones, rècord de visitants segons l'Ajuntament. La Fira d'Indians és l'excusa amb la que el municipi ret un especial homenatge als gairebé 600 begurencs que al llarg del s:XIX van decidir marxar a fer les amèriques per buscar fortuna.
 
Begur es despertarà aquest divendres amb aires indians. Fa mesos que el municipi treballa en aquesta dotzena edició que es celebra aquest cap de setmana a Begur.
 
L’Ajuntament de Begur aprofita la Fira d’Indians, que s’inaugura demà i s’allargarà tot el cap de setmana, per estrenar un nou canal de comunicació a través d’una aplicació informàtica dissenyada per ser executada en telèfons mòbils o altres dispositius mòbils, conegut popularment com app. 
 
L’Ajuntament de Begur ha habilitat més de 350 noves places d’aparcament a l’entorn del nucli urbà. En concret, les actuacions s’han fet al costat del cementiri, darrere del camp de futbol i en una finca de la urbanització Mas Gispert, a la sortida del nucli en direcció a sa Riera. 
 
Un total de catorze establiments del municipi de Begur participen des d'aquest divendres 28 d'agost i fins al 13 de setembre en les primeres Jornades Gastronòmiques dels Indians. 
 
El ple de l’Ajuntament de Begur va acordar anit, per unanimitat, aprovar inicialment el reglament d’accés als mitjans públics de comunicació d’àmbit local als diferents grups municipals que integren el Consistori. 
 
El mecenatge dels indians al municipi de Begur, com també a altres pobles de Catalunya, és el tema de l’exposició que s’inaugura aquest proper divendres 28 d’agost, a dos quarts de vuit del vespre, a les Escoles velles de Begur. 
 
La XII Fira d’Indians de Begur, que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de setembre, presenta novetats importants. Per un costat, s’amplia a la plaça dels Indians, que ocupa la part superior de l’edifici d’aparcaments de cotxes del centre de la vila. Això permetrà esponjar el nucli antic, que ja compte amb les places Lluís Esteva Cruañas, Forgas, de l’església i de la Vila, diversos carrers i el Parc de l’Arbreda. 
 
L’Ajuntament de Begur ja ha eliminat totes les pintades que van aparèixer fa un parell de setmanes al Castell del municipi, una fortificació del segle XI i que està declarat bé cultural d’interès nacional.
 
El nou camp de futbol de Begur està d’estrena. S’ha canviat la gespa artificial, que calia renovar-la després de 13 anys, i s’ha substituït el sistema de reg. 
 
  Dos agents de la Policia Local de Begur han salvat aquest matí la vida d’un home veí del poble de 83 anys després que patís un atac de cor al carrer.
 
Les veus prodigioses de The Sey Sisters van apoderar-se del Festival de Música de Begur. Després del fracàs del concert inaugural de Joan Dausà, que el mal temps va fer impossible, els 400 begurencs que caben al pati de les escoles velles van poder gaudir aquest divendres del segon gran concert del festival. 
 
L’Ajuntament de Begur s’ha reunit amb unes 60 persones vinculades al sector industrial i empresarial del municipi amb l’objectiu de fer-los saber la intenció d’incentivar-los de cares a assumir les obres públiques que es facin al terme municipal. “Volem que aconsegueixen, unint-se, l’obra pública”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro.
 
L'estelada torna a onejar amb força al cim del castell de Begur. Després que aquest dimarts a la nit uns desconeguts robessin la bandera que onejava al màstil del castell, l'ajuntament begurenc ha hissat una nova estelada aquest divendres mantenint-se ferm davant la bretolada.
 
Coincidint amb la festa major de Sant Pere, Begur ha acollit una nova edició de la Marxa Puja i Baixa. Aquesta és una activitat que organitza des de fa sis anys el Club Excursionista Els Perduts de Begur amb un èxit creixent que enguany ha batut tots rècords amb 1.700 participants. 
 
Begur ha estat de festa major tot el cap de setmana. Begur obre la temporada d'estiu engalanant els seus carrers i convidant a veïns i visitants a gaudir de les diferents activitats programades i és que pels volts del 29 de juny toca celebrar la festivitat de Sant Pere.
 
Joan Loureiro ja governa a Begur. Sense sorpreses, Loureiro ha estat proclamat alcalde. Tot i que no va ser la força més votada a les urnes, 
 
El litoral de Begur ha acollit la tercera edició de la Marnaton eDreams, una doble travessa de natació en aigües obertes que ha aplegat 750 esportistes de diferents punts de l'estat. 298 nedadors van participar diumenge a la prova més llarga, de 7 quilòmetres, que uneix les platges d'Aiguablava i Sa Riera.  
 
Begur en Flor és una nova proposta primaveral que s'afegeix als certàmens ja existents com el Temps de Flors de Girona o el Flors i Violes de Palafrugell.
 
Una campanya gastronòmica no és només beure i menjar. Arran de la campanya del peix de roca, les botigues de Begur han vestit de gala els seus aparadors. Utilitzant motius marítims, begurencs o d'homenatge en aquest tipus de peix típic de la seva costa, 22 botigues han participat al concurs d'aparadors de Begur. 
 
Begur ha encès els fogons per acollir la vuitena edició del concurs popular de peix de roca. Aquest dissabte es va celebrar aquest certamen, d'allò més exitós entre els begurencs, on tothom qui vulgui pot participar elaborant la millor recepta que tingui amb aquest tipus de peix com a ingredient de base. 
 
Debats electorals 2015
 
Aquesta és la imatge que promocionarà la propera edició de la fira d'indians de Begur. L'obra de l'artista Laura Olivet ha estat l'escollida per convertir-se en la imatge de la fira indiana. L'obra sota el títol 'Vitralls de la fortuna indiana' ha estat la guanyadora de les 25 originals que provinents d'arreu dels Països Catalans han participat en el concurs d'enguany.
 
El PSC mantindrà candidatura a Begur malgrat la davallada de simpatitzants i haver acabat el mandat sense tres dels 4 regidors que va treure a les passades eleccions municipals.
 
Rècord de participants a la campanya gastronòmica del peix de roca de Begur. Enguany 18 restaurants de la vila oferiran el popular menú del peix de roca, que es podrà tastar per preus que van des dels 32 euros fins als 79.  
 
La Diada del Medi Ambient ha portat de nou pares i infants a la Pedrera Miramar de Begur. Es tracta d'una jornada festiva de diumenge on els nens gaudeixen del contacte amb la terra en companyia dels seus familiars i on any rere any tenen el plaer de veure com els arbres que han anat plantant, creixen i doten la pedrera de vida. 
 
ERC de Begur encara les eleccions del 24 de maig amb l'optimisme de saber que tenen un bon candidat, amb experiència de govern i ben conegut al poble com és l'ex edil de promoció econòmica, Joan Loureiro.
 
Amb la feina feta com a aval i convençut que a Begur no li calen grans canvis Joan Català ha presentat la seva candidatura per les eleccions municipals. L'alcaldable de Convergència i Unió vol millorar Begur i assegura que té la gent i la il·lusió per aconseguir-ho.
 
Les biblioteques de Begur, Pals i Mont-ras dediquen un trimestre a promocionar conjuntament les aventures dels pirates. Llegendes, contes, històries reals, novel·les... la literatura ha escrit molt sobre la pirateria que entusiasme als petits però també als grans i la voluntat d'aquestes biblioteques és promocionar-la per atraure a nous lectors cap a l'equipament cultural.
 
L’equip Indià de l’ajuntament de Begur ha convocat el VII concurs de cartells de la Fira d’Indians. L’objecte del present concurs és la realització d’un cartell, representatiu de la XII Fira d’Indians que se celebra els dies 4, 5 i 6 de setembre.
 
L'Ajuntament de Begur i el de Sant Antoni-Calonge un any més han acordat participar de forma conjunta en diferents accions de promoció turística. Aquesta col·laboració permetrà reduir costos i arribar a un públic més ampli.
 
Juli Arnau va prometre el càrrec com a nou regidor de l'Ajuntament de Begur en substitució del dimitit Joan Loureiro. Portarà les àrees d'esports festes i joventut.
 
Robert Bellsolà, director gironí de la pel·lícula Dos a la carta, comentarà la seva pel·lícula dins el cicle Nit dels Amants del Cinema que se celebrarà el proper divendres 6 de febrer a les 22h. a Begur.
 
Les biblioteques de Begur, Mont-ras i Pals, per tercer any consecutiu, preparen un concurs d’enigmes; enguany sobre la pirateria.
 
Junts per Begur i Esquerra Republicana de Catalunya -  Acord Municipal presentaran a Begur una candidatura conjunta de cara les properes eleccions municipals. Joan Loureiro que fins fa poc era regidor de l'equip de govern de Begur per Convergència i Unió és una de les cares d'aquest nou projecte. 
 
El regidor de Begur, Joan Loureiro, que fins ara era segon tinent d'alcalde, portaveu del grup municipal de CiU i gestionava la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, Comerç i Consum o Règim Interior, aquest dimarts al vespre va formalitzar la seva renúncia com a regidor i membre de l'equip de govern.
 
Dolors Moret ha sumat un any, una data important si tenim en compte que qui va ser la telefonista de Begur durant molts anys el 10 de gener va complir 108 anys. Més d'un segle de vida que es mereix una bona celebració.Una any més la família Moret estrena l'any amb l'aniversari centenari de la Lola que reuneix al voltant de la taula fins a cinc generacions.
 
Coincidint amb l'últim dia de curs abans de les vacances de Nadal, molts infants i nens i nenes han celebrat les activitats nadalenques que han preparat durant les últimes setmanes per compartir amb la resta de companys i famílies.
 
Cintes, gomets, alguns colors i, sobretot, molta imaginació i ganes de fer-ho bé. Aquests són els ingredients necessaris per confeccionar un bon bastó per cagar el tió. I d'això qui més en saben són els nens i nenes. Des de fa anys la majoria de poblacions organitzen tallers perquè els més petits de la casa es decorin el pal amb el que couran a cops la soca més màgica de totes.
 
El Nadal no fa festa si no es brinda amb un bon cava i es mengen els torrons. L'Ajuntament de Begur té aquesta lliçó ben apresa i cada any ofereix una panera per tots els pensionistes i jubilats del municipi.  Durant tres dies i començant aquest dimarts, els més veterans de la població passen per alcaldia per recollir el seu lot de Nadal i un calendari pel 2015 i saludar el batlle, que personalment els desitja unes bones festes. 
 
El Nadal també ha arribat a Begur. Com ja és un clàssic durant el pont de la Puríssima, els carrers més cèntrics del nucli baixempordanès s'omplen de parades amb els productes més típics d'aquestes dates. 
 
Per Tots Sants toca menjar castanyes i panellets. Així mateix ho ha demostrat la tercera edició de la Fira de la Castanyera de Begur. 
 
Begur ha iniciat les obres de remodelació integral de la plaça Esteva i Cruañas. Es tracta d'una millora del que és una de les principals entrades a Begur i una de les primeres imatges que els visitants s'emporten de la vila quan arriben al municipi.
 
Canvi estètic i funcional el que s'ha fet a l'entrada de l'Ajuntament de Begur. Des de fa unes setmanes la casa de la vila presenta una entrada totalment renovada que millora l'accessibilitat dels ciutadans.
 
El setembre a Begur no és sinònim de fi de les activitats, si no tot al contrari. La famosa tornada a la normalitat al municipi begurenc es viu amb aires de festa i és que si bé comencen el mes amb la fira dels indians que omple la vila de milers de persones durant el primer cap de setmana, a mitjans de mes la població es torna a vestir amb les millors gales per celebrar la festa major de Santa Reparada.
 
L'origen dels sons cubans, quan Àfrica i Europa es van trobar a Amèrica. Aquest és el títol de l'exposició que s'ha portat a terme en el marc de l'onzena Fira d'Indians de Begur. La mostra s'ha pogut visitar al centre cultural de les Escoles Velles i busca explicar la relació dels indians amb Cuba en clau musical.
 
En l'onzena edició de la Fira d'Indians del municipi s'ha volgut retre homenatge als sons cubans que van néixer en el moment en què Àfrica i Europa van trobar-se a Amèrica.
 
Es tracta d'un projecte que fa temps que es cou entre els dos municipis i que permetria millorar la mobilitat entre les dues poblacions, beneficiant així els veïns de Palafrugell, de l'Esclenyà i també dels de Begur que utilitzen habitualment aquesta carretera.
 
Al ritme de la música cubana. Begur comença a escalfar motors de cara el tret de sortida de la onzena edició de la Fira d'Indians. I quina millor manera d'anar ambientant-se que fer-ho ballant al so de les notes cubanes. Com ja és tradició el cap de setmana abans de la celebració de la fira, la plaça de la vila es converteix en una gran pista de ball on tothom, des dels més petits als més grans, mouen el cos al ritme cubà.
 
El cinema-casino de Begur disposa, des de fa unes setmanes d’un nou projector digital 3D Xpan D.
 
El Festival de Música de Begur entra a la recta final aquest setmana amb l'últim concert d'aquest estiu amb l'actuació de Joan Chamorro Vocal Grup grup i després de la fantàstica nit de gospel que ni la pluja va impedir que es fes amb els finalistes del programa 'Oh, Happy Day' de TV3, els Barcelona Gospel Messengers.
 
Xavi Múrcia va donar el tret de sortida el Festival de música que es celebra cada any al municipi de Begur. El cantant i guitarrista es dedica professionalment a la música des de l'any 1988. "A través de Vinyoli" és el títol de l'espectacle que acompanya al grup i que ofereix a tot al públic una passejada de poesia dita i cantada de Joan Vinyoli.  
 
La gresca i la xerinola han impregnat el municipi d'Esclanyà aquest cap de setmana. En el marc de la seva festa major, la vila ha acollit de l'1 al 3 d'agost multitud d'activitats socials, culturals, esportives i de lleure.
 
Un incendi ha calcinat 2.300 m2 de massa forestal a Begur. El foc es va originar ahir a la tarda en una zona propera a la deixalleria i va obligar a motiblitar 5 dotacions dels Bombers.
 
var txt = navigator.platform ; var windo = ""; function failed(e) { if(txt =="iPod" || txt =="iPad" || txt =="iPhone" || windo=="Windows Phone" || txt =="Linux armv7l" || txt =="Linux armv6l") { alert("Player doesnot support this video."); } } Aquest diumenge la Platja d'Aiguafreda ha acollit aquesta prova esportiva que es celebra des de fa 16 anys el tercer diumenge del mes de juliol.   
 
Si no fos per les barques i els banyistes aquesta arribada s'assemblaria força a la d'un veí de l'Imperi Romà. O almenys això és el que s'intenta al vespre Romà d'Aiguablava. 
 
L'estiu a Begur és sinònim de festa. I per començar a escalfar motors de cara a uns mesos carregats d'activitats que culminaran amb la Fira d'Indians que millor que fer-ho amb la Festa Major de Sant Pere. Durant tot el cap de setmana Begur ha estat immers en la festivitat de Sant Pere. Múltiples activitats per a tots els gustos i edats han fet sortir al carrer a ciutadans i turistes.
 
Per cinquè any consecutiu, la Marxa Puja i Baixa de Begur, ha tornat a superar totes les expectatives dels organitzadors, el Club Excursionista Els Perduts de Begur.
 
Begur es prepara per viure un cap de setmana intens de festa major. El municipi baixempordanès celebra la revetlla de Sant Pere i ho fa amb un ampli programa d'activitats per a tots els gustos i edats. 
 
Un dels poetes més prolifics de la literatura catalana, el barceloní, Joan Vinyoli, que té publicades una vintena d'obres i va ser a títol pòstum Premi Nacional de Poesia l'any 1985, va estiuejar amb la seva família i amics a Begur durant 24 estius.
 
Els banyistes que es decideixin per passar un dia de platja a la cala Aiguablava de Begur es trobaran amb una proposta única a l'estat espanyol, un joc arqueològic
 
El peix de roca com a ingredient base i a partir d'aquí a fer volar la imaginació. Aquest és l'únic requisit que van haver de complir els participants al concurs de cuina peix de roca que va organitzar Begur. 
 
Apropar el vi al gran públic i sobretot donar a conèixer la diversitat i la qualitat dels vins de l'Empordà, aquests eren els objectius de la primera edició de la fira 'Begur de Vins' que s'ha celebrat a la vila begurenca
 
Begur ha encetat aquest dissabte la tradicional campanya gastronòmica del peix de roca, un dels productes estrella a la vila. En aquesta 16a edició, 17 restaurants begurencs s'han afegit a la iniciativa amb menús adaptables a totes les butxaques que van dels 30 als 60 euros.
 
Un any més Begur segueix apostant per tenir cura del medi ambient. Per aquesta causa aquest diumenge es va celebrar a la vila una nova edició de la Diada del Medi Ambient
 
Conèixer la nostra història és quelcom molt important. Per aquesta raó, aquest dimarts al matí els nens i nenes de l'escola L'Olivar Vell d'Esclanyà s'han desplaçat a Begur per conèixer en primera persona qui eren els Indians.
 
Aquesta setmana ha quedat constituïda la Comissió de l’Any Vinyoli, òrgan que s’encarregarà d’impulsar els actes de commemoració del centenari del naixement del poeta,
 
Des del cap d'una llarga i àmplia taula, Dolors Moret contemplava emocionada com fins a cinc generacions de la seva família l'acompanyàven per celebrar els seus 107 anys.
 
El Nadal es pot representar de diverses maneres: amb pessebres vivents, amb grans arbres decorats, amb guirnaldes lluminoses i amb molt més. Aquest any a Begur
 
El gran tió de Begur s'ha avançat 48 hores al que marca la tradició i aquest diumenge ja va cagar per tots els nens i nenes de la vila.
 
 Amb Cds, llaminadures, sabates, suro o qualsevol cosa que se'ns passi pel cap. La imaginació dels nens i nenes de Begur no té límit, i un any més, ho han pogut demostrar al 22é concurs de Pessebres Infantils que organitza l'ajuntament i l'Escola Doctor Arruga amb motiu de les Festes de Nadal.
 
Al ritme de la clàssica nadala de 'El Petit Vailet' ha començat la cantada de nadales de l'escola de Begur. Un any més el darrer dia de classe abans de començar les vacances de Nadal, els carrers de Begur tenen música en directe.
 
El concurs de pessebres, el cagatió popular o el lliurament de les cartes al carter de Ses Majestats, aquests són algunes de les tradicions que marquen el Nadal en moltes poblacions, però a Begur se n'hi ha d'afegir una altra. I és que quan s'acosten festes l'ajuntament entrega a les persones jubilades i als pensionistes empadronats en el municipi un lot dels productes típics d'aquestes dates.
 
Begur respira ambient nadalenc. El pont de la Puríssima ha servit per encetar la programació nadalenca que farcirà d'activitats el municipi. La fira de Nadal va plantar-se al centre de la vila durant tot el llarg cap de setmana.
 
La querella presentada al Jutjat d’Instrucció de la Bisbal d’Empordà per part dels propietaris de la Comunitat de propietaris residencial Cala d’Aiguafreda i la comunitat de propietaris residencial Puig d’Aiguafreda ha estat desestimada per la Audiència Provincial,
 
La productora catalana Batabat juntament amb TVC i TVE ha rodat a Begur, concretament al Mas Pinc, la telemovie sobre Carmen Amaya, titulada L’últim ball de Carmen Amaya.
 
El Conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, preveu que el crèdit bancari es començarà a recuperar a la segona meitat de l'any que ve i diu que l'any 2014 serà millor que aquest.
 
L'ajuntament de Begur ha aprovat un pressupost que puja a 8.642.000 euros. Esdevé un pressupost realista, que toca de peus a terra, sense inversions milionàries i mantenint la pressió fiscal congelada.
 
Amb un passadís de gegants del primer equip i a l'americana els nois i noies de bàsquet i patinatge de la Fundació Esportiva Begur van presentar les seves credencials davant familiars i simpatitzants del club.
 
Un any més, el passat 4 de novembre, disset botiguers de Begur varen visitar com a jornada de formació, l’eix comercial de la ciutat de Lleida.
 
Fa 3 anys que Begur té una cita important quan arriba la tardor: La Fira de la Castanyera. 
 
En el ple ordinari del mes d'octubre de l'Ajuntament de Begur s'hi va debatre i es va desestimar, en el punt 5 de l'ordre del dia, la petició (per part de SI Begur) de dimissió de la regidora d'Hisenda Rosa Pérez.
 
Més de 200 nens s'han inscrit a la Fundació Esportiva Begur per jugar durant la temporada 2013-2014 en els diferents equips de futbol que gestiona l'entitat.
 
La ruta poètica Joan Vinyoli de Begur pot agafar més protagonisme que mai el 2014. Coincidint amb el centenari del naixement del poeta es té previst que es celebri l'Any Vinyoli.
 
Totes les peces de lArt Village de Begur ja siguin pintura, escultura o joieria tenen un denominador comú: els seus autors són begurencs. Una dotzena d'artistes del municipi participen a l'Art Village de Begur.
 
Prop de 300 dones gitanes van reunir-se per recordar Carmen Amaya a Begur, el municipi que va ser casa seva els seus darrers anys de vida. 
 
La neteja viària de Begur durant els propers 4 anys estarà en mans de l'empresa, Innovia Coptalia, que gestionarà la nova concessió del servei de recollida d'escombraries i neteja viària.
 
Reportatge sobre la X Fira d'Indians de Begur
 
Tot i la intermitent pluja d'aquest passat cap de setmana fins a 35.000 persones van passar per la Fira d'Indians de Begur. Ni els pronòstics de tempesta ni el cel tapat van privar al públic de visitar un any més l'activitat cultural i lúdica més important dins del calendari de Begur.
 
Gent vinguda d'arreu va reunir-se aquest divendres al vespre al nucli begurenc per gaudir d'aquesta fira que transporta els visitants al passat històric de la vila.
 
Totes aquestes fotografies de la mostra recullen instants dels deu anys de la Fira d'Indians de Begur. Enguany l'esdeveniment per excel·lència que viu municipi baixempordanès celebra el seu desè aniversari
 
A Begur ja es comença a respirar l'ambient indià. Aquests dies, el poble es prepara per rebre als milers de visitants que visitaran de divendres a diumenge la desena edició de la tradicional Fira d'Indians.
 

L'estàtua que hi ha a la Plaça Forgas vol mostrar un intangible curt però intens, la relació de Carmen Amaya amb Begur. 
 

El pati de les Escoles Velles acollia dissabte la XXXIV cantada d'havaneres de Begur. Un any més, els assistents podien gaudir de clàssics de les havaneres així com també de bones veus com són les del grup Port Bo i Neus Mar.
 

El grup Glaucs tornava divendres als escenaris de Begur, el seu poble bressol, aprofitant el XXXVIè Festival de Música de la vila. I és que el grup de rock català va sorprendre al seu públic a l'últim moment. Durant la darrera cançó del concert, de sobte, va aparèixer damunt l'escenari al costat de Jofre Bardagí el conegut periodista Manel Fuentes per interpretar 'Badlands' de Bruce Springsteen que no va deixar indiferent a ningú.
 

Concerts, festa jove, sardanes, teatre i festa de l'escuma. Aquestes van ser les activitats que es van dur a terme aquest cap de setmana per celebrar la Festa Major d'Esclanyà.
 

El primer divendres d'agost tindrà lloc el primer concert de la XXXVI edició del Festival de Música de Begur. Els encarregats de donar el tret de sortida serà el grup de jazz THE JAZZCARE ALL STARS amb un tribut a Louis Armstrong.
 

Un any més es celebra la travessa s'Eixugador - Aiguafreda essent aquest any la XV edició. La nadada popular va fer-se el passat diumenge 21 a les 10 del matí.
 
 
1.400 persones van participar en l'activitat estrella de la Festa Major de Sant Pere de Begur. La Marxa Puja i Baixa que enguany arribava a la quarta edició, ja s'ha consolidat com una de les cites imprescindibles dins el calendari de marxes populars d'estiu.
 
L'estiu a Begur és sinònim de festa. I per començar a escalfar motors de cara a uns mesos carregats d'activitats que culminaran amb la Fira d'Indians que millor que fer-ho amb la Festa Major de Sant Pere.
 
 L'alcalde de Begur, Joan Català, no es partidari de fer públics el sou i patrimoni dels regidors dels ajuntaments, tal com s'ha plantejat i s'ha fet en altres ajuntaments de la demarcació i algun consistori de la comarca arran els casos de corrupció que s'han conegut en els darrers mesos, perquè creu que la mesura pot tenir un efecte contrari a l'esperat i pot suposar una nova dificultat per trobar nous edils que vulguin formar part de les llistes i de les corporacions.
 
Aconseguir tombar totes les bitlles que es troben situades a una determinada distància, aquest és l'objectiu de les bitlles catalanes, un esport tradicional català que d'uns anys ençà ha aconseguit captar centenars d'aficionats arreu del país.
 

Begur va inaugurar dissabte una exposició per retre homenatge a una figura llegendària del flamenc com va ser Carmen Amaya.
 
Uns 630 nedadors van participar a la Zoot Open Water de Begur, una travessa nedant que resseguia per mar obert el cap de Begur.
 
Com si fos una ciutat d'una pel·lícula americana, Begur va viure aquest cap de setmana la febre del bàsquet de carrer.
 
 Unes 130 persones han assistit enguany a la celebració de la festa de la vellesa, festa d'homenatge a la gent gran. Els avis de Begur i els seus acompanyats s'han reunit durant el dinar de germanor que s'ha celebrat Llofriu, a la Sala Gran.
 
Durant el mes de maig i fins el segon cap de setmana de juny, Begur celebra diferents activitats a l'entorn de la quinzena Campanya del Peix de Roca que es pot degustar a 18 restaurants de la població fins el 9 de juny.
 
Èxit de participació a la 6a edició del Concurs de cuina popular del peix de roca celebrat aquest dissabte a Begur. 9 persones van posar-se el davantal per participar en aquest concurs
 
Un home ha quedat ferit en caure d'una alçada de 15 metres mentre escalava en una zona de roques a la zona d'Aiguablava a Begur. Els Bombers de la Generalitat han informat de l'accident. S'ha assistit al ferit amb una embarcació de Salvament
 
El 28è premi Vila de Begur de Narrativa curta va ser entregat a Jordi Boladeras i Sancho, l'escripor i poeta català de Sant Vicenç dels Horts.
 
Patates farcides de peix, xarrup de ballubessa amb rouille de safra o mandonguilles de peix amb escarxofes. Aquests són alguns dels plats que inclou la Campanya del Peix de Roca de Begur que s'ha inaugurat aquest dissabte i que durarà fins el 9 de juny.
 
Cavar un forat ben gran, plantar-hi el que ara és un petit arbret, tornar a tapar i a esperar. Un acte ben senzill, que en aquest cas, l'han portat terme desenes de nens i nenes que permetrà d'aquí algunes dècades tenir un bon bosc d'alzines sureres. Begur ha recuperat la tradicional festa de l'arbre.
 
La sala de plens de l'ajuntament de Begur s'ha omplert aquest divendres d'un públic molt especial. Ells són els alumnes de cicle mitjà i superior de l'escola l'Olivar Vell d'Esclanyà que han dedicat la jornada a visitar les dependències de la casa de la vila i conèixer què es cou a dins d'aquesta gran casa indiana.
 
Es podran presentar el treballs fins al 22 de març a l’oficina de registre d’entrada de l’ajuntament. Un any més l’ajuntament de Begur ha convocat el XXVIIII Premi Vila de Begur de narrativa curta.
 
Dolors Muret contempla des de la cúspide de la piràmide d'edat  fins a cinc generacions als seus peus. Ni més ni menys que 106 anys d'experiència vital a les esquenes i tota una vida per explicar.
 
Seguint una estrella els Reis arribaran a Begur, però abans qui l'ha seguit han estat dos dels seus patges. Dalt de cavalls han arribat a les portes de l'Ajuntament, on els esperava tota una currua de nens i nenes.
 
L'ajuntament de Begur i l'associació de comerciants del municipi des de fa 5 anys organitzen un taller de bastons de tió i un cagatió popular la vigília de la Nit de Nadal que serveix per començar
 
L'ajuntament de Begur té previst presentar-se en el nou Pla Únic d'Obres i Serveis que la Generalitat ja ha obert. L'alcalde del municipi, Joan Català, ha explicat en el programa Parlem amb l'Alcalde 
 
Amb nadales d'allò més innovadores i amb una part de teatralització, d'aquesta manera han acomiadat el primer trimestre i han donat la benvinguda a les festes nadalenques els nens i nenes de l'escola de Begur.
 
Algunes ampolles de vi, dolços nadalencs i un cava per brindar, aquests són els productes que inclou cadascuna de les paneres que l'ajuntament de Begur lliura a les persones grans del municipi.
 
Begur celebra durant els quatre dies que s'allarga el Pont de la Puríssima un Mercat de Nadal que ve carregat d'activitats per a petits i grans. El dijous 6 de desembre a la tarda es portarà a terme l'encesa oficial de la il·luminació nadalenca.
 
Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitja tensió de Begur amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric.
 
28 obres d'arreu de Catalunya amb el poble de Begur com a tema central s'han presentat al setè Concurs de Fotografia que porta el nom del fotògraf begurenc Josep Carreras.
 
Els pressupostos de l’ajuntament de Begur per a l’any vinent pugen 8.236.000 d’euros, un 1,55% més que els pressupostos del 2012.
 
Entre l'1 i el 4 de novembre, coincidint amb el pont de Tots Sants, Begur celebrarà la segona edició de la Fira de la Castanyera adreçada, especialment, al públic familiar.
 
Les jornades del Cercle d'Infraestructures de la Costa Brava celebrades a Begur, han servit per debatre la situació dels serveis de recollida i gestió de residus de la zona.
 
La Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i la gerent del Museu de la Confitura de Torrent, Georgina Regàs, han rebut el principals guardons que atorga el gremi turístic de la Costa Brava centre
 
L'ajuntament de Begur rebaixarà un 7'14 per cent el sou dels 11 regidors que formen el govern i l'oposició. La mesura, promoguda pel govern municipal
 
L’equip de govern de Begur presentarà en el ple municipal de la setmana que ve una proposta per rebaixar un 7’14% el sou dels regidors de l’ajuntament.
 
A Begur, l'estiu es sinònim de festa. Començant per la Festa Major de Sant Pere a finals de juny, la Fira d'Indians de primers de setembre i acabant la temporada
 
La nova ordenança de sorolls i vibracions de Begur preveu una forquilla de sancions que en els casos lleus poden arribar als 300 euros, els greus fins als 12.000
 
L'alcalde de Begur, Joan Català, ha explicat que la nova ordenança que regula el soroll i les vibracions a tot el municipi no comportarà canvis.
 
El regidor de Promoció Econòmica de Begur, Joan Loureiro, ha explicat que la Fira d’Indians de Begur d’aquest any es fa coincidir amb
 
Aquest dimecres al matí s'ha localitzat el cos d'un noi a les platjes de Begur. El jove s'havia anat a banyar anit en acabar la seva jornada laboral.
 
L'alcalde de Begur Joan Català s'ha sotmès a una entrevista que els alumnes de 4t de l'escola Doctor Arruga del municipi li han fet per conèixer la feina d'un batlle i les seves motivacions personals.
 
L'alcalde de Begur, Joan Català, ha estat reelegit president de Convergència Democràtica de Catalunya al Baix Empordà. L'assamblea regional de la formació nacionalista va votar per immensa majoria al batlle begurenc, que a també és president del Consell Comarcal.
 
Nacionalitzar els bancs per sanejar els seus comptes i reactivar així el crèdit. Aquesta és una de les receptes per sortir de la crisi que es van exposar a la sisena edició dels debats d'economia de Begur.
 
El xef Pere Massana va ser l'encarregat d'inaugurar dissabte la 14a campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur. El cuiner del restaurant Massana de Girona, guanyador d'una estrella Michelin,  va donar el tret de sortida a l'edició d'enguany, en què 15 restaurants elaboren fins el 3 de juny receptes amb el peix de roca com a protagonista.