El Carter Reial arriba a Begur

Els Reis d'Orient ja tenen les claus de Begur. Sobre un cavall i amb una gran expectació de flaixos, càmares i infants, el Carter Reial i un patge de Ses Majestats han trepitjat el poble per rebre les cartes amb els desitjos per la nit més màgica de l'any.

Escortat pels regidors Martí Aldrich i Marià Renart, l'enviat dels tres Reis s'ha fet forat entre els nens i nenes que l'esperaven expectants i ha pogut saludar l'Alcalde, Joan Loureiro, que l'ha saludat, li ha donat la benvinguda al poble i li ha obert les portes de l'Ajuntament perquè pugés començar a rebre les cartes.
Un cop obertes les portes, una munió d'infants amb les seves families han fet cua pacientment abans de poder tenir una breu conversa amb el Carter Reial i fer-se les fotos de rigor.

Taller de fanalets

En paral·lel, davant l'Ajuntament s'hi han instal·lat unes carpes perquè aquell qui ho vulgués pugués confeccionar el fanalet amb el que s'anirà a esperar els tres Reis. Han sigut diversos els infants que abans o després d'entregar la carta s'han assegut a aquestes cadires per fer, l que possiblement, sigui la manualitat que més conscientment fan durant l'any. Una festivitat familiar i màgica que cada any s'espera el poble amb candaletes.

L'arribada del Carter Reial i el taller de fanalets són la prèvia de les cavalcades. A Begur,  està prevista per les 6 de la tarda, i a Esclanyà, a partir d’un quart de vuit del vespre.

Cavalcada amb una novetat

La cavalcada de Begur passarà per diversos carrers fins arribar a la plaça de la Vila. Després aniran a veure el Nen Jesús a l’església i en sortir, faran, juntament amb l’alcalde, un petit parlament. Seguidament, Ses Majestats aniran cap a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, on hi haurà un escenari i poder rebre tots els nens i nenes. Aquest escenari és una novetat de l’edició d’enguany.

Per la seva banda, els Tres Reis rebran els infants d’Esclanyà, com és tradicional, al local polivalent.