Homenatge a Esclanyà a Josep Pallach

En aquesta humil tomba del petit cementiri d'Esclanyà descansen les restes del polític i pedagog Josep Pallach. Un dels pares del socialisme catalanista que es va agrupar amb la Transició a l'entorn del PSC, tot i que el seus hereus estan políticament distanciats del partit.

This text will be replaced

En motiu del 40è aniversari de la seva mort, un grup d'amics acompanyats de la Fundació que porta el seu nom i l'Ajuntament de Begur li han fet un petit homenatge.

L’alcalde, Joan Loureiro, i Pere Baltà, en nom de la Fundació i els amics, han col·locat uns rams de flors davant la tomba. Seguidament, la comitiva ha anat a veure la vídua, Teresa Juvé, que viu a prop, ja que ella mai no ha volgut anar al cementiri.

Després de la col·locació de les flors, l’alcalde ha recordat la figura pedagògica de Pallach, que va tenir la sort de conèixer de petit com a oient a Granollers.
Per la seva banda, el president de la Fundació Josep Maria Soler ha llegit una glosa de l’amic i metge de Pallach, Frederic Suñer, en què el qualificava de “familiar i prudent”.

A part de Baltà, que és actualment el president de la Fundació Paco Candel, a l’homenatge a Pallach, nat a Figueres l’any 1920, hi havia Miquel Reniu, Jaume Rafanell, Rafael Hinojosa, Carles Canet i els regidors begurencs Maite Martín i Martí Aldrich.