Begur aposta per l'energia solar

Begur aposta per l'energia renovable per ser un poble més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Aquest dijous s'ha posat en marxa un equip solar d'alta tecnologia que a partir d'ara serà la font d'energia del centre mediambiental Espai Mas d'en Pinc, la seu on treballa l'àrea municipal de Mediambiental de Begur i el punt de trobada de moltes entitats del poble. 
This text will be replaced
Intervé: Joan Loureiro, alcalde de Begur i Francesc Xavier Turró, Tècnic Mediambiental i coordinador del Mas d'en Pinc.
 
De fet, es tracta del primer sistema fotovoltaic d'aquestes característiques que s'instal·la des de l'administració pública a tot Espanya. Un avanç Austríac que compta amb 12 panells fotovoltaics i que funciona amb el mateix concepte que el gira-sol.
 
L'equip podrà arribar a generar a finals d'any fins a 6.200 kw. Una energia que servirà per cobrir gairebé totes les necessitats energètiques del mas.
 
Si l'aparell funciona, l'Ajuntament de Begur vol aprofitar aquest gran avenç per subministrar energia en nuclis propers al mas.
 
L'aparell i totes les obres d'instal·lació ha tingut un cost aproximat d'uns 30.000 euros que Begur espera tenir amortitzats en pocs anys. Si la cosa funciona, no descarten poder implantar aquest tipus d'energia en altres punts de la vila.