Els escolars begurencs coneixen l'Ajuntament de Begur

Els alumnes de 4t de primària de l'escola municipal Doctor Arruga han conegut de prop l'administració local i guiats per l'alcalde Joan Loureiro i alguns dels regidors del govern finalment han decidit agafar el rol dels polítics locals.

No hi faltava ni el cap de l'oposició ni la resta de regidors. També han agafat cadira el secretari i l'interventor. Disposats a arrencar el ple els escoltava també atentament un jove periodista.

This text will be replaced

INTERVÉ: Jesús Culebras, Cap d'Estudis de l'Escola Doctor Arruga

Dins del temari escolar els alumnes han après què és la democràcia i com s'aplica a les diferents institucions. Els mitjans de comunicació van plens de notícies sobre les eleccions, els processos de primàries, els països amb règims dictatorials, el drama dels refugiats i els titulars que dónen les grans potències muncials. Per això des de l'escola intenten que els alumnes entenguin el que se'ls explica als informatius o que apareix a les portades del diari.
 
Tot i això hi ha qüestions delicades de respondre i és que entre aquests joves estudiants ha sortit una inesperada pregunta: per què si amb democràcia podem votar als líders, Donald Trump és el president dels Estats Units.