L'alcalde de Begur explica Citta Slow als escolars d'Esclanyà

L'alcalde que fa de mestre o el mestre que fa d'alcalde. Aquest dimarts Joan Loureiro, batlle de Begur, ha tornat a les aules per un dia per explicar als alumnes de 5è i 6è de primària de l'Escola Olivar Vell d'Esclanyà què és el moviment Citta Slow i per què els servirà en un futur. 
This text will be replaced
Intervé: Joan Loureiro, alcalde de Begur
 
I és que del 24 al 26 de març Begur i Pals acolliran el Comitè Internacional de Coordinació de Citta Slow, una cita on hi estan convidats els 228 alcaldes representants dels 30 països que integren la xarxa internacional i on es definiran les línies a treballar durant els propers anys.
 
Enguany i per primera vegada es celebrarà també una Fira Citta Slow coincidint amb el comitè, on a banda d'informació sobre els 8 municipis espanyols que formen part de la xarxa es mostrarà als convidats els trets més identitaris de la cultura catalana com són els castellers, els gegants o les sardanes. 
 
Des de l'ajuntament, s'ha volgut implicar els alumnes de l'Escola Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d'Esclanyà per fer difusió de la fira i preparar una exposició de cargols fets de feltre, goma eva, plastilina o ceràmica entre altres materials.
 
Els municipis pertanyents a Citta Slow prediquen amb la qualitat de vida i el creixement sostenible. Només poden formar part de la xarxa municipis de menys de 50.000 habitants compromesos amb una cinquantena de premises com reduir el soroll i el trànsit, donar suport als productes de km 0 als comerços i restaurants, apostar per una tecnologia que protegeixi el medi ambient o fomentar l'hospitalitat i el bon veïnatge.