El Comitè Internacional de Cittaslow es reuneix a Pals

Pals ha acollit aquest dissabte el Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow. Una assemblea en la qual s'han reunit diversos representants de pobles i ciutats d'arreu del món que segueixen la filosofia del que en català seria una "ciutat lenta".
This text will be replaced
Intervenen: Joan Loureiro, alcalde de Begur/ Stefano Pisani, president del Cittaslow International
 
La reunió ha servit per compartir experiències i analitzar de manera conjunta possibles línies de treball a seguir per consolidar el model alternatiu de municipi que volen. Una societat basada en la tranquil·litat i l'harmonia amb l'entorn. Aposten pels productes locals, la contenció de la contaminació acústica i la cura del paisatge urbà. De fet, els municipis de Begur i Pals van ser els primers a adherir-se al moviment en tot l'Estat Espanyol.
 
L'acte ha comptat amb la presència de membres de la Xarxa Internacional Cittaslow, amb autoritats de països com la Xina, Corea del Sud, Polònia, Bèlgica, Holanda, França, Noruega i Itàlia.
 
Un cop ha finalitzat la reunió els assistents han realitzat diverses activitats per conèixer el patrimoni cultural i natural del poble. Entre elles, han pogut tastar plats típics de la gastronomia local i han visitat els arrossars del municipi i el nucli antic de Pals. Aquest acte coincideix amb la primera fira dels pobles que integren la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida de l'Estat Espanyol que s'ha celebrat aquest mateix dissabte a la plaça Lluis Esteba i Cruañes de Begur.