Begur pot tenir la vicepresidència de Cittaslow Internacional

L'alcalde de Begur Joan Loureiro que actualment és també el president de la Xarxa espanyola de Municipis per la Qualitat de Vida - Città Slow podria convertir-se en vicepresident de l'entitat a nivell internacional.
This text will be replaced
INTERVÉ: Joan Loureiro, president de la Xarxa de Municipis Cittaslow
 
El moviment Città Slow ha estat protagonista aquest cap de setmana a Begur amb la celebració de l'assemblea del Comitè de Coordinació Internacional amb representants de Xina, Corea, Holanda, Itàlia, França, Bèlgica, Polònia, Noruega i altres pobles de l'estat espanyol. Aprofitant la celebració d'aquetsa assemblea internacional s'ha pogut visitar la Fira de la Xarxa estatal ubicada al centre de Begur i, al mateix temps, algunes tradicions catalanes, com són els gegants i les sardanes. 
 
Aquest cap de setmana s'han reconegut com a membres de l'entitat els municipis de Begues, Morella i Balmaseda i durant la fira aquests pobles hi han posat parada per donar a conèixer el seu patrimoni, la seva gastronomia i la seva cultura. L'alcalde de Balmaseda es va animar a ballar una sardana i des d'aquesta mateixa vila basca van portar un dels seus plats més singulats, la 'putxera balmasedana' perquè begurencs i visitants ho poguessin tastar.
 
Durant aquest intens cap de setmana dedicat al moviment Città Slow s'ha proposat que l'alcalde de Begur Joan Loureiro es converteixi en vicepresident de la xarxa internacional. L'alcalde ja ha manifestat la seva acceptació i ara caldrà que el mes de maig l'Assemblea General de Cittaslow Internacional que es farà a Austràlia ho ratifiqui. Entre les decisions preses a Begur hi ha la de crear un comitè per tenir representació al Parlament europeu.
 
El moviment de Cittaslow va iniciar-se a Itàlia l'any 1999 amb l'objectiu de combatre el frenètic ritme de vida actual, apostant per ciutats tranquil·les i de bon viure i contra l'estrès i, en pocs anys, s’ha anat estenent pels 5 continents. A l’estat espanyol, es va començar a gestar l’any 2003 a iniciativa de Palafrugell i el van seguir Begur i Pals amb l'objectiu de poder-se addherit al moviment. Finalment, l’any 2008, els municipis de Mungia, Lekeitio, Rubielos de Mora, Begur i Pals es van certificar oficialment com a municipis Ciità Slow.