Begur redueix l'endeutament municipal fins al 18%

L'Ajuntament de Begur ha decidit reduir l'endeutament municipal, del 22% que està actualment al 18%. Aquest rebaix ha estat possible després que al ple municipal celebrat aquest dimarts, s'acordés l'amortització del crèdit a llarg termini amb Bankia destinat a inversions del pressupost del 2010, que puja a més de 550.000 euros.

El consistori begurenc ha pogut amortitzar aquest crèdit davant la bona marxa de les finances municipals. De fet, aquest 2016 ha tancat amb un romanent líquid de tresoreria per despeses generals de gairebé 5 milions d'euros.
 
A més, aquest és el segon any consecutiu que Begur rebaixa l'endeutament municipal, l'any anterior van reduir-lo d'un 33.55 per cent a l'actual 22%. Des de l'Ajuntament no descarten continuar-lo rebaixant i asseguren que no deixaran de fer inversió real i ajudar a reactivar l'economia local.
 
La resta de la modificació de crèdits aprovat pel ple municipal, amb un global de 838.000 euros es destinaran a inversions reals com millores als carrers i al mobiliari urbà. millores al pavelló poliesportiu, la implantació de la fibra òptica, millores a la platja d'Aiguafreda entre moltes altres actuacions.