Els romans tornen a Begur amb motiu de l'Aiguablava romana

Els romans han ocupat aquest dissabte la cala d'Aiguablava de Begur. Amb una representació teatral com aquesta han explicat la història arqueològica d'aquesta cala, on des de fa pocs anys s'hi han trobat restes romanes al fons marí, en concret tres vaixells i diverses troballes com àmfores i material constructiu. 
 
This text will be replaced
Intervé: Anna Mata, Begur Dive
 
 
De fert, aquesta representació forma part de Aiguablava romana, una jornada lúdica i cultural que té l'objectiu de difondre tot el que se sap d'aquest paratge martím a través d'activitats per a totes les edats.
 
De fet, la festa romana va començar el divendres amb la inauguració d'un plafó informatiu on s'expliquen les excavacions fetes a la cala entre els anys 2006 i 2014. Aquest dissabte al matí hi ha hagut un bateig arqueològic i una sortida d'snorkel com també s'ha organitzat a la mateixa cala una exhibició de jocs típics romans. 
 
Tot plegat a acabat amb aquesta representació, que si més no, ha acabat despertant l'atenció de tota la platja. 
 
Aiguablava Romana és una iniciativa del club d’immersió Begur Dive, que enguany, en la quarta edició, ha implicat les altres empreses de la cala com El Toc, MET, Les Acàcies i Sa Blava. A més ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya.