Més de 1.600 participants a la VIII Marxa Puja i Baixa de Begur

Res millor per cremar la coca, el cava i tots els excessos propis de Sant Joan que una exigent marxa com la VIII Puja i Baixa de Begur, una prova que es reafirma com un dels clàssics de la marxa al Baix Empordà i que, un any més, va reunir a més de 1.600 corredors i caminants al voltant d'alguns dels indrets begurencs més emblemàtics.
This text will be replaced
Intervé: Pere Feliu, Club Excursionista Els Perduts
 
Els participants es van reunir el diumenge de bon matí a la Plaça de la Vila, on iniciava i finalitzava el recorregut de la Puja i Baixa. El nom lògicament ve donat per l'orografia de Begur, que enguany va permetre un traçat de gairebé 15 quilòmetres amb un desnivell positiu de 850 metres, unes característiques tècniques que fan que no tothom pugui completar-la corrent. De fet, en cap moment la cita és competitiva i la màxima d'Els Perduts, els organitzadors, és que es gaudeixi del paisatge. 
 
La Puja i Baixa reuneix els requisits per atreure molts corredors que, individualment o per equips, entrenen i es proven per a d'altres curses puntuables. La d'aquest 2017 es preveia especialment dura per les condicions climatològiques de calor i sol incessants que veníem arrossegant des de feia setmanes. La pluja i els núvols van aparèixer a primera hora, però, i la jornada va ser més plàcida per a tothom.