Begur celebra la XIV edició de la Fira d'Indians

Begur torna a recordar el passat històric de la vila amb la 14a edició de la festa dels Indians. Com cada any, el divendres la fira s'obre amb la inauguració oficial a les 7 de la tarda. Enguany la inauguració ha comptat amb la presència de la cònsol general de Cuba i la directora de l'arxiu nacional de Cuba que ha vingut expressament per participar en la primera jornada d'arxivers de temes indians que es va fer divendres al matí.
Els Carrers i places de Begur acullen durant tot el cap de setmana un mercat on s'ofereixen productes d'ultramar, mostres d'oficis, actuacions musicals, exposicions, conferències, balls i activitats de tot tipus que tenen com a fil conductor el passat indià de la vila, aquest any enfocat amb la temàtica dels oficis indians.
This text will be replaced
Intervenen: Eugeni Pibernat, regidor de Turisme i Promoció Econòmica/ Joan Loureiro, alcalde de Begur
 
 
La fira d'Indians celebra la intensa relació entre Cuba i Begur, que té el seu origen en l'emigració de molts begurencs a l'illa al llarg el segle XIX. En retornar al poble, aquells que havien prosperat en els seus negocis, construïen ostentoses cases que encara avui decoren els carrers de Begur. Eren els populars "americanos", que pretenien recrear l'estil de vida de Cuba i que van deixar un divers llegat cultural. Com cada any, el primer cap de setmana de setembre, Begur es transforma per reviure aquell període històric que ha deixat una profunda petjada en la vila i en la identitat begurenca.
 
Durant tres dies que durarà la fira Begur oferirà una àmplia oferta lúdica i cultural. Entre la gran quantitat d'espectacles a peu de carrer, ball i concerts, els carrers de Begur s'omplen de parades que ofereixen la beguda típica de Cuba, el mojito. Entre els concerts més esperats, hi destaca Lucrecia que actuarà el dissabte a les 12 del matí i cantarà pels més petits de la casa.