Convocat el XXVIII Premi Vila de Begur de narrativa curta

Es podran presentar el treballs fins al 22 de març a l’oficina de registre d’entrada de l’ajuntament. Un any més l’ajuntament de Begur ha convocat el XXVIIII Premi Vila de Begur de narrativa curta.

 

Amb la intenció de fomentar la llengua catalana i normalitzar-ne el seu ús, va néixer el 1986 el Premi Sant Jordi de Contes. Gràcies a l’empenta dels organitzadors i dels membres del jurat, així com a la implicació de les escoles del municipi, aquest certamen literari es va anar refermant i es va convertir en un esdeveniment cultural.

L’any 2005, coincidint amb XX edició del premi, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur va decidir donar-li una nova orientació. Es tractava d’obrir una nova etapa que tenia com a màxim objectiu elevar el nivell i el reconeixement d’aquest concurs literari. Es pretenia, doncs, crear un premi de referència que apostés per la qualitat i el rigor, i que permetés al mateix temps descobrir nous talents en l’àmbit de la literatura catalana. Algun dels autors premiats són avui escriptors consolidats, com ara Borja Bagunyà, Jon Viñaspre o Miquel Martín.

Des de l’Ajuntament de Begur, també s’ha fet un esforç per tal d’augmentar la dotació econòmica del premi i la seva projecció. El certamen va  passar a anomenar-se Premi Vila de Begur de Narrativa Curta i s’ha dividit en dues categories i dos jurats. Per una banda la categoria infantil i juvenil i, per l’altra, la categoria adulta.

Pel que fa a la categoria infantil i juvenil hi poden participar tots els nens i nenes nascuts o residents a Begur o que estiguin cursant educació primària a l’Escola Dr. Arruga de Begur o l’Escola Olivar Vell d’Esclanyà. La participació queda oberta a tots els estudiants que estiguin cursant l’ESO o bé tinguin entre 16 i 17 anys. La temàtica és lliure, el gènera és la narració amb llengua catalana.

Pel que fa a la categoria adulta, els participants han d’ésser majors d’edat, les obres han de ser inèdites i amb una extensió màxima de 30 fulls. La temàtica, com a la categoria infantil i juvenil, també és lliure i el gènere és la narració amb llengua catalana. La dotació econòmica dels premis és de 350€ pel primer premi i 150€ pel finalista.

Els participants poden presentar els seus treballs a l’oficina de registre d’entrada a l’ajuntament de Begur fins al 22 de març. El veredicte es farà públic el diumenge 21 d’abril al casino cultural de Begur.