15 anys de Peix de Roca a Begur

Patates farcides de peix, xarrup de ballubessa amb rouille de safra o mandonguilles de peix amb escarxofes. Aquests són alguns dels plats que inclou la Campanya del Peix de Roca de Begur que s'ha inaugurat aquest dissabte i que durarà fins el 9 de juny.

18 restaurants del municipi oferiran enguany el menú del peix de roca, marcant així una xifra de participació històrica des de l'inici de la campanya 15 anys enrere. Com ja és costum en aquesta campanya gastronòmica, hi ha un cuiner destacat que apadrina l'edició de torn.

Aquest 2013, l'encarregada d'obrir aquesta cita amb el peix de roca, va ser Fina Puigdevall, xef del reputat Restaurant Les Cols d'Olot. Puigdevall, que ve de terres garrotxines amb uns hàbits culinaris ben diferents dels de la Costa Brava, va destacar la importància de cuinar amb els fruits que dóna el paisatge de cadascú.

Com cada any, el punt àlgid de la presentació de la Campanya del Peix de Roca arriba a l'hora dels tastets, quan desenes de persones es concentren a la Plaça de la Vila de Begur per degustar per un preu mòdic els diferents plats que preparen els restaurants integrats en la campany amb el peix de roca com a ingredient estrella.