Una morena amb faves guanya el concurs de cuina popular de peix de roca de Begur

Èxit de participació a la 6a edició del Concurs de cuina popular del peix de roca celebrat aquest dissabte a Begur. 9 persones van posar-se el davantal per participar en aquest concurs

que fa 6 anys que se celebra i que va omplir la plaça de la vila de curiosos que volien tastar els plats cuinats.

L'ingredient principal d'aquest concurs de cuina popular és el peix de roca i una de les condicions imprescindibles que els participants fossin cuiners amateurs. El plat guanyador va ser una morena amb faves que va cuinar Jaume Congost. El segon premi va ser per Maria Teresa Caner que va cuinar una lluerna amb nius de l'hort. Però la varietat dels plats participants al concurs saltava a la vista.

Faltaven mans per servir una ració d'aquests plats cuinats amb delicadesa i amb l'objectiu de guanyar aquesta placa commemorativa i un sopar per dues persones a un dels restaurants de Begur que participen a la campanya gastronòmica del peix de roca. El jurat encarregat de decidir quins plats s'emportaven el premi estava format pel mestre cuiner Jesús Díaz i pel cuiner del restaurant Casamar de Llafranc Quim Casellas. L'alcalde de Begur destacava, acabat el concurs, la professionalitat dels plats cuinats.

En el mateix acte es van entregar també els premis de la 4a edició del concurs d'aparadors Peix de Roca. El guanyador, enguany, va ser la sala d'art Flocs.