Begur inaugura una exposició dedicada a Carmen Amaya

Begur va inaugurar dissabte una exposició per retre homenatge a una figura llegendària del flamenc com va ser Carmen Amaya.

 

El municipi va aprofitar que fa cent anys del naixament i cinquanta anys de la mort de la balladora flamenca per donar el tret de sortida a una exposició, anomenada 'Carmen Amaya i Begur', que recorda la vida de la balladora i, sobretot, la relació que va tenir amb el poble empordanès.

L'exposició consta d'imatges i documents guardats en l'arxiu municipal i d'imatges inèdites cedides per particulars. A banda d'aquesta part més visual, hi haurà una conferència a càrrec de Mario Bois, biògraf de Carmen Amaya, dos espectacles de flamenc amb figures de primera línia així com també una visita guiada pels llocs més emblemàtics de Begur relacionats amb la balladora i la projecció de la darrera pel·lícula que va protagonitzar i nominada a un Oscar, Los Tarantos.

Aprofitant, doncs, que aquest 2013 és "l'Any Carmen Amaya", l'exposició romandrà oberta a la sala d'exposicions de les Escoles Velles fins el mes de maig de l'any vinent.