Begur celebra el 3r Torneig de Bitlles Catalanes

Aconseguir tombar totes les bitlles que es troben situades a una determinada distància, aquest és l'objectiu de les bitlles catalanes, un esport tradicional català que d'uns anys ençà ha aconseguit captar centenars d'aficionats arreu del país.

 

Fa tres anys que Begur organitza un torneig de bitlles catalanes amb l'inici de la temporada d'estiu. En aquesta ocasió 125 persones divides en 24 equips van disputar aquest torneig que permet passar una tarda agradable tot practicant aquest esport. Fa set anys que el Club de Bitlles Catalanes Begur, responsable de l'organització d'aquest torneig es va fundar i avui a Begur ja disposen de dos clubs de bitlles catalanes. De fet, poc a poc a la comarca es sumen més i més entitats que també el practiquen. Actualment a Catalunya hi ha 2.000 persones que s'han aficionat a les bitlles catalanes, i des de l'agost del 2007 que la Federació Catalana de Bitlles està reconeguda de ple dret per la federació internacional.

Tot i la gran quantitat de persones que poc a poc s'interessen per aquesta disciplina esportiva, encara s'ha de continuar treballant per popularitzar-la.

El torneig celebrat a Begur va seguir les pautes de les darreres edicions, entre els premis més destacats el guardó a la partida amb màxima puntuació.