Comencen els actes de la X Fira d’Indians de Begur

A Begur ja es comença a respirar l'ambient indià. Aquests dies, el poble es prepara per rebre als milers de visitants que visitaran de divendres a diumenge la desena edició de la tradicional Fira d'Indians.

Per això,  l'esdeveniment, que en anteriors ocasions ha girat a l'entorn de diferents aspectes de la cultura cubana i catalana, aquest cop se centra en l’efemèride de les deu edicions i es titula ‘Ja en tenim deu!’.

Les ganes de festa i celebració ja fa dies que es palpen a l'ambient i entre els begurencs, i per contagiar-les a tothom i recordar-nos que el cap de setmana dels Indians ja es a tocar, el cap de setmana passat i entre aquest dilluns i dijous ja hi han les primeres activitats.

Per exemple, desenes de balladors i balladores de musica caribenya totes les edats, procedència i amb mes i menys experiència s'han atrevit a moure l'esquelet a la plaça de vila i entre setmana també podem visitar l'exposició commemorativa dels 10 anys de la Fira d'Indians amb un recull fotogràfic i de material divers que s'exposa a les Escoles Velles.

Però no serà fins aquest cap de setmana que un mar blanc de gent, música, gresca, cultura i ambient caribeny omplirà tots els carrers, places i racons de Begur. El tret de sortida oficial es donarà aquest divendres a les set de la tarda amb el pregó que anirà a càrrec de la Vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, tot i que des de mitja tarda ja hi hauran actes.

I fins diumenge tot el poble s'omplirà d'activitats, una setantena en total, per a tota la família amb animació musical, presentacions de llibres, mostra d'oficis i mercat de productes d'ultramar, actuacions musicals, la presència de la cantant, Lucrecia, a diferents actes, tallers, visites guiades, teatre, un concurs Instagram, una trobada de cotxes d'època, l'arribada de l'Indià a la platja de Sa Riera, cata a cegues de xocolates, la projecció de la pel·lícula de temàtica cubana ‘La vida es silbar’, carrers guarnits, una trobada de puntaires o el parc infantil del Parc de la Font de Baix, entre d’altres activitats.

El minut a minut de la fira també es podrà seguir per les xarxes socials o internet.