Begur es suma a la celebració de l'Any Vinyoli

La ruta poètica Joan Vinyoli de Begur pot agafar més protagonisme que mai el 2014. Coincidint amb el centenari del naixement del poeta es té previst que es celebri l'Any Vinyoli.

Fa un parell d'anys que Begur va crear aquesta ruta literària. Els vincles de l'escriptor a Begur van començar quan Vinyoli ja era gran. En aquest municipi del Baix Empordà hi va trobar una gran font d'inspiració que veiem reflectidada a la seva obra. La ruta poètica que es pot fer amb el tríptic que té editat l'ajuntament de Begur permet resseguir nou punts vinculats amb el poeta. Es visiten dues cases on va estiuejar l'escriptor, els cafès i casonos que freqüentava i els llocs per on passeja i que es veuen plasmats en els versos dels seus poemes com és el cas del mirador que porta el seu nom i que es va inaugurar el setembre del 2009 amb motiu del 25è aniversari de la seva mort.

Les estades a Begur van marcar profundament la seva poesia igual que també ho van fer els estius d'infantesa a Santa Coloma de Farners. Precisament ha estat a la capital de La Selva on la directora de la Institució de les Lletres Catalanes , ha anunciat que el 2014 es dedicaria a Joan Vinyoli.

Coincidint amb la presentació de la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània s'ha avançat que el proper mes de novembre es començaran les activitats de transició de l'any Espriu i l'any Vinyoli que es consolidaran a partir del mes de gener.

Un any durant el qual Santa Coloma de Farnes hi tindrà un pes important ja que és on la família va cedir el llegat del poeta que fins ara ha estat custodiat per l'ajuntament. L'Espai Vinyoli, situat a la Casa de la Paraula de Santa Coloma serà un dels enclaus neuràlgics al llarg de l'any Vinyoli, com de ben segur que també ho serà el municipi de Begur. Els seus paisatges van deixar enllurnat un Vinyoli que va decidir situar-se a Begur per escriure i corregir bona part de l'obra editada posteriorment.

La ruta literària Joan Vinyoli que es pot fer durant tot l'any a Begur representarà una cita indespensable al llarg del proper 2014 per conèixer al 100% qui ha passat a la història com un dels grans poetes de literatura catalana.