El Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, augura un 2014 millor

El Conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, preveu que el crèdit bancari es començarà a recuperar a la segona meitat de l'any que ve i diu que l'any 2014 serà millor que aquest.

El titular de la Conselleria d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha fet aquests pronòstics en el marc dels Debats d'Economia de Begur dels que es porten vuit edicions.

La trobada ha aplegat representants dels diferents sectors econòmics i socials i diferents alcaldes del Baix Empordà.

Mas-collel creu que l'aixeta del crèdit bancari s'obrirà durant la segona meitat de l'any 2014, entre d'altres raons, perquè s'haurà completat la Unió Bancària Europea i també ha augurat un 2014 millor. A més, valora positivament la inflexió de la política econòmica europea cap a mesures que afavoreixin el creixement econòmic.

El conseller també va parlar de la demanda interna i va admetre que l'elevat índex d'endeutament de les famílies i el sector públic són un fre al consum interior, si bé, l'estalvi s'ha recuperat.

I sobre els comptes del govern català, Andreu Mas-Colell, va reconèixer que no es poden fer més retallades i s'ha de negociar amb l'Estat un model de finançament que iguali els recursos de les diferents Comunitats Autònomes en la prestació de serveis bàsics com el Benestar Social, l'Educació o la Salut.