Begur entrega lots de Nadal a tots els jubilats i pensionistes

El concurs de pessebres, el cagatió popular o el lliurament de les cartes al carter de Ses Majestats, aquests són algunes de les tradicions que marquen el Nadal en moltes poblacions, però a Begur se n'hi ha d'afegir una altra. I és que quan s'acosten festes l'ajuntament entrega a les persones jubilades i als pensionistes empadronats en el municipi un lot dels productes típics d'aquestes dates.

 

Aquesta setmana s'estan lliurant aquestes paneres que són rebudes amb un gran somriure. Durant tot el matí del dimarts l'alcaldia de Begur va tenir una llarga cua per rebre de mans de l'alcalde aquest lot de productes. Algunes ampolles de vi, dolços nadalencs i cava per brindar, aquestes són algunes de les coses que es troben en aquesta panera. Un calendari enguany amb fotografies dels cartells de la Fira d'Indians dels darrers anys acompanya aquesta panera que els jubilats esperen amb il·lusió. Durant tres dies 750 begurencs i begurenques passaran per l'ajuntament a recollir aquest present.

L'alcalde en mà es va dedicar aquest dimarts a lliurar les paneres a totes aquelles persones que la van anar a buscar. Un bon moment per desitjar-se les bones festes, saludar a l'alcalde i intercanviar opinions. En acabar les salutacions i recollir el lot, una encaixada de mans i cap a casa amb aquest petit obsequi de ben segur serà present en algun dels àpats d'aquest Nadal. Un detall simbòlic que fa mantenir viu l'esperit nadalenc.

Durant aquests dies Begur viu immers en les festes. El mercat nadalenc que es va celebrar durant el Pont de la Puríssima va servir per donar el tret de sortida a la programació de Nadal que culminarà el 5 de gener amb l'arribada de Ses Majectats Els Reis Mags d'Orient.