Begur celebra el cagatió popular

El gran tió de Begur s'ha avançat 48 hores al que marca la tradició i aquest diumenge ja va cagar per tots els nens i nenes de la vila.

Begur fa dies que atipa d'allò més al gran tió que aquest diumenge presidia la plaça del centre de la vila. Tant donar menjar a aquest tronc màgic ha donat els seus fruits abans d'hora. Des de mig matí tots els nens i nenes estaven convidats a elaborar ells mateixos el bastó que els ha de servir per donar unes bones garrotades a la soca simpàtica que cada Nadal ens acompanya al menjador de casa i que ens dediquem a afartar. I és que si alimentem diàriament al tió i som bons minyons sol recompensar-nos amb uns quants regals.

Normalment el tió no començar a deixar anar tots els presents fins la nit de Nadal, però a Begur estava ja tant tip que aquest diumenge va sorprendre a tots els presents.

Després del taller per confeccionar amb tots tipus d'ornaments el pal per fer cagar el tió, els més petits de la casa van posar-se en fila per provar si aquest bastó recent fet donava els seus resultats.

Així que bastó en mà i entonant la clàssica cançó els nens i nenes van fer cagar el tió dos dies abans del previst.

Aquesta és una de les diverses activitats que organitza l'ajuntament de Begur i l'Associació de Comerciants durant aquestes festes nadalenques.