La begurenca Lola Moret compleix 107 anys

Des del cap d'una llarga i àmplia taula, Dolors Moret contemplava emocionada com fins a cinc generacions de la seva família l'acompanyàven per celebrar els seus 107 anys.

Familiars i els amics més íntims reunits per bufar més d'un segle de vida de qui ells anomenen carinyosament la iaia. Una data, la del 10 de gener, que serveix per sentar a diverses generacions d'una família que veuen com la seva matriarca encara té forces per sumar un any més.

Telefonista de professió, Dolors Moret, més coneguda com la Lola Moret, viu actualment a Palamós, però és filla de Begur. Els 107 anys que porta a les espatlles no li impedeixen tenir una gran memòria. Nascuda al 1907, la Dolors ha tingut tres fills, de dos matrimonis diferents. És àvia de 7 néts que li han donat 13 bésnets i actualment també té l'honor d'haver conegut un rebesnét. En total cinc generacions que permeten dir que, en alguns casos, es porten una diferència d'edat d'un segle de vida, que és aviat dit.

Aclaparada per tantes atencions i mostres d'afecte, la Dolors no va tenir cap problema per fer-se tantes fotografies com van voler. I és que tothom volia immortalitzar el moment.

Un pastís amb un 107 al capdamunt que és difícil de veure sovint. Són pocs els vius d'aquella època que queda abans de la Setmana Tràgica, l'enfonsament del Titànic, o la proclamació de la República, però la Lola demostra que encara té guerra per donar i que quan ella ordena s'ha d'obeïr.

Un brindis, flashos i mostres d'estimació amb les cinc generacions reunides a Begur ha clos un dinar en el que tothom comentava: esperem arribar-hi de la manera que ho ha fet la iaia Lola.