Begur dóna a conèixer la qualitat i la diversitat dels vins de la DO Empordà

Apropar el vi al gran públic i sobretot donar a conèixer la diversitat i la qualitat dels vins de l'Empordà, aquests eren els objectius de la primera edició de la fira 'Begur de Vins' que s'ha celebrat a la vila begurenca
coincidint amb el pont de maig. Des de l'Àrea de Promoció Econòmica feia temps que buscaven complementar la campanya gastronòmica del Peix de Roca amb temes dedicats al vi i aquesta fira ha estat la materializació de la idea d'acompanyar un producte tan local com el peix de roca amb els vins que es produeixen prop de casa.
 
 
8 cellers de la DO Empordà van posar parada a la fira 'Begur de vins' i tot i la tramuntana que va acompanyar les festes els visitants van poder degustar els vins de la denominació d'orígen i parlar amb els seus productors la millor manera de conèixer el producte
 
Al voltant de la fira es van organitzar diverses activitats, entre elles algunes cates de vi com la que va conduir la sommelier Anna Vicens. L'objectiu d'aquest tast: que les persones perdin la por a tastar i valorar els vins i per això es van donar els 3 paràmetres que s'utilitzen per degustar un vi: el tipus d'aroma, les qualitats olfactives i les qualitats gustatives.
 
També des de l'Ajuntament estan molt satisfets de com ha funcionat aquesta primera edició de la fira dedicada als vins empordanesos, per això estan convençuts que l'any que ve hi haurà la segona edició.
 
Lluny de convertir-se en sommeliers i d'adoptar el vocabulari professional del sector després d'aquesta fira ja en són uns quants més que hi entenen de vi i que quan els hi posin una copa sabran distingir-ne unes característiques i unes qualitats que compartiran amb altres començals.