Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

S'han situat rèpliques d'àmfores al fons de la cala Aiguablava per difondre el patrimoni arqueològic i subaquàtic trobat a Begur

Els banyistes que es decideixin per passar un dia de platja a la cala Aiguablava de Begur es trobaran amb una proposta única a l'estat espanyol, un joc arqueològic
que proposa als banyistes cercar dos conjunts diferenciats de rèpliques d'àmfores clàssiques que s'han trobat en les aigües d'aquesta cala.
 
This text will be replaced
 
Des del 2006 el centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya treballa fent tasques d'arqueologia subaquàtica a Aiguablava. Des de llavors s'han trobat 3 vaixells d'època clàssica que daten dels segles II i I aC i un tercer del segle I dC. Està comprovat que aquesta cala servia de fondejador pels vaixells a vela que navegaven per la Costa Brava, tant de pesca com de càrrega, i abans de travessar l'accident geogràfic més important de la costa catalana, el cap de Begur, feien una parada tècnica a Aiguablava. El que havia sigut una gran deixalleria pels vaixells s'ha convertit en un pou de descobertes pels arqueòlegs i ara ho volen donar a conèixer amb aquesta iniciativa.
 
Podran trobar aquestes àmfores fent snorkel o submarinisme ja que estan a només 4 i 6 metres de fondària. S'han col·locat dins la zona de bany però molt properes on es van trobar les peces originals. 
 
Des de l'Ajuntament begurenc creuen que aquesta iniciativa és un pas més per donar a conèixer el patrimoni de Begur.
 
Des del Centre d'Arqueologia Subaquàtica estan entusiasmats amb l'interès que pot provocar aquesta iniciativa i volen situar més rèpliques arqueològiques de peces trobades a Begur en les properes temporades.