Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Resseguint les petjades del poeta Vinyoli a Begur

Un dels poetes més prolifics de la literatura catalana, el barceloní, Joan Vinyoli, que té publicades una vintena d'obres i va ser a títol pòstum Premi Nacional de Poesia l'any 1985, va estiuejar amb la seva família i amics a Begur durant 24 estius.
This text will be replaced
 
Vinyoli va morir l'any 1984 peró el seu llegat poètic reflexa perfectament l'intensa relació vital i emocional que va establir amb aquest poble de la comarca del Baix Empordà durant les seves estades a la Costa Brava centre.
 
Des del primer contacte, el poeta va quedar enlluernat per la bellesa de Begur. Les seves cales, el mar, el cel, les nits i el castell van servir a Vinyoli d’inspiració per escriure, i per aquest motiu, les referències d’indrets i de símbols del poble són recurrents a la seva poesia.
 
Llocs i sensacions que prenen forma quan passegem entre les places, els carrerons i els miradors del nucli begurenc i que permeten a veins i visitants, recrear els mateixos ponts que vinyoli va construir durant el temps que residir a la vila.
 
Aquest 2014 se celebra l’any Vinyoli i també Begur dedica una sèrie d'activitats al poeta que va freqüentar la vila a partir dels anys 60. Concretament l’1 d’agost, coincidint amb el dia que Vinyoli iniciava les seves vacances a Begur s’enceten també els actes del centenari a la vila empordanesa amb una conferència a càrrec de l’escriptor i comissari de l’any Vinyoli, Jordi Llavina.
 
La ruta poètica es pot realitzar també durant tot l’estiu. Però les activitats a l’entorn de Vinyoli contemplen des de recitals de poemes musicats, presentacions de llibres, conferències, exposicions... diferents actes que permeten aproximar al gran públic la vida i obra del poeta català.