Un incendi calcina 2.300 m2 de massa forestal a Begur

Perímetre de l'incendi de Begur (Foto: Bombers)

Un incendi ha calcinat 2.300 m2 de massa forestal a Begur. El foc es va originar ahir a la tarda en una zona propera a la deixalleria i va obligar a motiblitar 5 dotacions dels Bombers.

En paral·lel la tempesta que afecta aquest divendres bona part de Catalunya va fer anar de corcoll els equips d'extinció d'incendis. Al Baix Empordà van haver d'actuar en tres conats d'incendi a Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro. La majoria d'actuacions, però, les van fer a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.

Davant de la simultaneïtat d’avisos, els Bombers de la Generalitat  han prioritzat els recursos en funció del potencial d’afectació al territori. En alguns casos, la primera dotació terrestre que hi ha arribat ho ha pogut apagar ràpidament i en altres ha comptat amb el suport de més recursos, així com també amb l’aeri. Així mateix, alguns punts d’ignició estaven ubicats en zones on hi ha hagut precipitació i no han tingut continuïtat.
 
Paral·lelament, també s’estan fent rutes de seguiment a les zones on s’ha registrat una major activitat elèctrica amb el suport aeri i el personal del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) per tal de detectar ràpidament qualsevol possible ignició de foc de llamp. Així mateix, també es preveu fer rutes a mig matí i també a la tarda amb els avions de vigilància i atac (AVA) per agafar una visió en zones amb poca visibilitat .

Foto: Bombers de la Generalitat