Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El cagatió s'avança a Begur

Cintes, gomets, alguns colors i, sobretot, molta imaginació i ganes de fer-ho bé. Aquests són els ingredients necessaris per confeccionar un bon bastó per cagar el tió. I d'això qui més en saben són els nens i nenes. Des de fa anys la majoria de poblacions organitzen tallers perquè els més petits de la casa es decorin el pal amb el que couran a cops la soca més màgica de totes.
This text will be replaced
Un pal de fusta que ornamenten amb tota la paciència i la il·lusió per tal que la nit de Nadal es converteixi en un bastó màgic que ajudi al tió a anar evaquant tots aquells regals que poc a poc va emmagatzemant. La clau perquè el tió compleixi els nostres desitjos és senzilla: tenir un bon comportament i atipar-lo amb una gran quantitat de fruita, pa i dolços.
 
Però a Begur com a tants d'altres llocs els tions que planten a les places s'avancen a la nit de Nadal i comencen a cagar abans. Això és amb el que es van trobar els nens i nenes que aquest diumenge van acostar-se a la plaça de la vila de Begur. Primer van poder participar al taller per decorar els bastons i tot seguit el tió gegant va començar a cagar al ritme de la clàssica cançó.
 
Aquesta és una de les moltes activitats de caire familiar que Begur organitza en el marc de les festes nadalenques.