Enigmes de pirateria a les biblioteques de Begur, Mont-ras i Pals

Les biblioteques de Begur, Mont-ras i Pals, per tercer any consecutiu, preparen un concurs d’enigmes; enguany sobre la pirateria.

Llegendes, torres de defensa, personatges de la cultura popular com els capgrossos són presents en la història dels tres municipis. Com en les edicions anteriors, l’objectiu de l’activitat és acostar el tema als usuaris i promocionar la secció infantil.

Es tracta d’una activitat lúdica i educativa, en què adults i infants (de P-3 fins a 6è de primària) poden participar i col·laborar en la resolució dels enigmes. A més a més, a la sala de lectura s’exposarà una selecció de llibres i dvd’s protagonitzats per pirates per tal d’ajudar a conèixer més de prop el seu món (vestits, armes, vaixells, alimentació, malalties...), i es proposaran altres reptes als grumets aprenents de pirates.

Els dies 4 i 8 de febrer, 4 i 8 de març i 8 d’abril es proposaran els enigmes a resoldre. L’últim dia per dipositar-los al cofre del tresor és el 17 d’abril. L’obertura del cofre serà el 22 d’abril amb motiu de la revetlla de Sant Jordi; dia en què se sortejarà un lot de llibres entre tots els participants.

Peu de Foto: Una imatge dels llibres de pirates de la biblioteca Salvador Raurich de Begur. Foto: AJUNTAMENT DE BEGUR