Joan Loureiro ja governa a Begur

Joan Loureiro ja governa a Begur. Sense sorpreses, Loureiro ha estat proclamat alcalde. Tot i que no va ser la força més votada a les urnes, 
l'aritmètica del plenari ha pujat a Joan Loureiro a l'alcaldia després que fa tan sols unes hores es conegués l'acord segellat entre Bloc Municipal, Esquerra Republicana de Catalunya i el PSC.
 
This text will be replaced
 
A les 12 en punt del migdia el mateix Loureiro encetava el ple de constitució de l'ajuntament de Begur i ja ha estat presidit per ell mateix ja que esdevenia el regidor de més edat. Amb aquestes paraules Joan Loureiro ha jurat el càrrec i ell igual que els demés regidors d'ERC també han esmentat la fòrmula de l'Associació de Municipis per la Independència.
 
De la mateixa manera que Loureiro un a un han pres el càrrec i s'ha pogut constituir el nou ajuntament que tindrà el municipi de Begur fins el 2019. En aquell moment s'ha produït la votació per escollir qui serà l'alcalde i com ja es coneixia el que ha optingut més suport ha estat Joan Loureiro que amb aquest aplaudiment era proclamat alcalde del Begur.
 
Ja en el torn de paraula de cadascun dels portaveus de les forces amb representació a l'Ajuntament, l'alcalde sortint i avui cap de l'oposició Joan Català ha estat crític i molt contundent amb el nou govern. Les seves paraules de felicitació al nou equip de govern han anat seguides per tota una sèrie de crítiques per com han succeït els aconteixements des que que Loureiro era regidor convergent fins que avui ha estat investit alcalde per una altra formació política.
 
No només Loureiro ha sortit escaldat de les paraules de Català, de fet n'hi ha hagut per tots els caps de llista del nou tripartit. Sense voler entrar en polèmiques, Renart i Pilsà ha centrat el seu discurs en el projecte de futur que s'ha encetat avui.
 
I Joan Loureiro ha tancat el ple amb el primer discurs com alcalde del municipi. Loureiro assegura que les urnes van demanar un canvi i aquest és el que escenifica l'acord. També s'ha dirigit a Joan Català al qui li ha estès la mà per treballar pel municipi i l'ha instat a sumar-se al pacte i formar un govern amb totes les forces dins. 
 
En qüestions de país, el nou alcalde afirma que Begur serà lleial al que decideixin els catalans el 27S. 
 
Comença així un nou mandat a l'Ajuntament de Begur marcat pel canvi de colors de l'arc del plenari i amb Joan Català a l'oposició on diu que vetllarà pel municipi i des d'on fiscalitzarà totes les accions i decisions del tripartit begurenc.