Begur celebra la Festa Major de Sant Pere

Begur ha estat de festa major tot el cap de setmana. Begur obre la temporada d'estiu engalanant els seus carrers i convidant a veïns i visitants a gaudir de les diferents activitats programades i és que pels volts del 29 de juny toca celebrar la festivitat de Sant Pere.
This text will be replaced
Durant els darrers tres dies, petits i grans han trobat el seu espai per passar una bona estona. Començant per les atraccions de la fira que són de parada obligatòria per tot aquell que té mainada petita, continuant per la marxa puja i baixa que va acaparar tota l'atenció el diumenge al matí i seguint amb els tallers de manualitats que van copsar l'atenció dels més petits de la casa durant la tarda del diumenge. La plaça de la vila es va convertir en la seu d'un taller on després de dedicar uns minuts a fer anar el pinzell, les tisores i, sobretot la imaginació, tots marxaven cap a casa amb un marc per col·locar alguna fotografia.
 
I mentre els nens i nenes eren a la plaça, el pati de les Escoles Velles s'anava omplint de gom a gom. El motiu el concert de festa major que l'Orquestra Internacional La Selvatana estava a punt d'iniciar. Aquest concert és un dels actes més esperats de la festa major de Sant Pere. Els més grans del municipi troben en aquesta actuació musical un dels moments més idonis per gaudir de l'aire lliure i  escoltar bona música acompanyats dels veïns i veïnes.
 
I és que la festa major de Sant Pere és una festa destinada a la gent del poble. Si bé la festa major gran de Begur és al setembre, per Santa Reparada, amb el pas dels anys Sant Pere ha estat capaç de consolidar-se i convertir-se també amb una festa molt participada.
 
La festa major de Sant Pere serveix també per donar el tret de sortida a la temporada d'estiu amb més força que mai. Activitats com la marxa puja i baixa, que s'emmarca en la festa major, propicia la visita de centenars de persones que es desplacen a Begur per participar-hi, però, en molts casos, els engresca a tornar a la població amb la família.
 
La festa major de Sant Pere de Begur s'han tancat aquest dilluns. Begur comença i acaba l'estiu, doncs, de festa major. Dóna el tret de sortida a la temporada amb la festa major de Sant Pere i el tanca amb la festa major de Santa Reparada que serveix també per donar la benvinguda a la tardor.