Dos policies locals de Begur salven la vida a un home que havia patit un atac de cor

 

Foto: Ajuntament de Begur

Dos agents de la Policia Local de Begur han salvat aquest matí la vida d’un home veí del poble de 83 anys després que patís un atac de cor al carrer.

Els dos policies l’han reanimat amb maniobres cardiopulmonars i respiratòries i finalment una ambulància del SEM l’ha traslladat a l’Hospital de Palamós, on es troba ingressat. “Gràcies a la ràpida intervenció dels agents s’ha pogut recuperar una vida”, ha recordat el sotsinspector en cap de la Policia Local, Antonio Martínez.

Els fets han començat a les 8,57 del matí quan la Policia Local ha rebut una trucada d’un particular, avisant-los que una persona s’acabava d‘esvanir davant el supermercat del carrer Lluís Miró, a tocar la plaça Forgas. De seguida, una patrulla s’ha dirigit al lloc dels fets, trobant una persona a terra inconscient i que no respirava. Han aplicat maniobres cardiopulmonars i respiratòries fins aconseguir que l’home recuperés la respiració. Al mateix temps, els policies li han col·locat el desfibril·lador mòbil, anomenat Dea (desfibril·lador extern automàtic) per si tornava a tenir una aturada cardíaca.

Paral·lelament, la policia begurenca ha avisat el servei d’emergències. S’ha presentat una ambulància i un helicòpter del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques). En aquest temps, el veí no ha patit cap més aturada, no sent necessari disparar el desfibril·lador que se li havia posat. Els responsables del SEM s’han fet càrrec del veí. Un cop estabilitzat, recuperant el pols i la consciència, l’ambulància l’ha traslladat fins a l’Hospital Comarcal de Palamós per fer-li els controls necessaris.