Begur canvia la gespa artificial del camp de futbol i aprofita la vella per a espais de les dues escoles públiques del municipi

El nou camp de futbol de Begur està d’estrena. S’ha canviat la gespa artificial, que calia renovar-la després de 13 anys, i s’ha substituït el sistema de reg. 

 això ha comportat una millora per a les dues escoles públiques del municipi, ja que s’ha aprofitar la gespa vella, encara en bon estat, per cobrir una pista de futbol sala de l’escola Doctor Arruga de Begur i un espai de pati de l’Olivar Vell d’Esclanyà.

Una altra part de la gespa vella també s’ha col·locat a diversos espais de l’entorn del camp de futbol. El reaprofitament de la gespa antiga ha permès a l’Ajuntament, en no haver-la de portar a un abocador, estalviar-se un mínim de 12.000 euros. El cost global de l’actuació ha estat de 195.000 euros, la qual cosa ha representat una baixa sobre el pressupost inicial d’uns 35.000 euros.

El regidor d’Esports, Martí Aldrich, ha explicat que la renovació de la gespa artificial “calia fer-la”, ja que l’actual tenia 13 anys. “I hem aprofitat l’actuació per millorar també el reg”, ha manifestat Aldrich. La nova gespa artificial, amb el nou reg, s’estrenarà amb la nova temporada esportiva, que comença aquest proper mes de setembre. En aquests moments, la nova gespa ja s’ha col·locat, aprofitant l’aturada esportiva de l’estiu. Durant la primera quinzena del mes de setembre es preveu fer les proves de control definitives. Respecte al reg, s’ha canviat el sistema existent, consistent en 16 punts d’aigua, que comportaven problemes de manteniment, per un sistema de 6 canons.

Escoles verdes

Portar la gespa vella a un abocador comportava un cost mínim de 12.000 euros. Això si era ben neta de sorra i cautxú. Si no, podia arribar a quasi doblar aquesta xifra, ha recordat el regidor d’Esports. Davant aquesta situació, l’Ajuntament va apostar per mirar les possibilitats de reaprofitar-la. I va pensar en els dos centres educatius, les direccions dels quals ho van valorar molt positivament. A l’escola Doctor Arruga de Begur s’ha cobert una pista de futbol sala de 800 metres quadrats. A l’escola l’Olivar Vell d’Esclanyà, l’actuació s’ha concretat en una zona de pati de terra d’uns 110 metres quadrats. En aquests dos espais, a la barreja de sorra i cautxú es rematarà amb una base final de sorra per evitar que els nens s’embrutin. També hi ha previst posar-hi punts d’aigua per poder regar-les. A més, el govern begurenc està valorant la possibilitat de fer una altra acció en una pista d’Esclanyà.

D’altra banda, una altra part de la gespa antiga s’ha reutilitzat per complementar alguns espais del mateix camp de futbol. Així, se n’ha posat a la nova zona de les dues banquetes, també a un espai de darrere mateix de les banquetes, on els jugadors fan escalfament, i també a l’altre costat del camp, on hi ha una zona on els equips solen fer escalfament. La col·locació de la nova gespa, com també la vella, ha anat a càrrec de l’empresa Limonta Sport Ibèrica SL, mentre el reg ho ha executat Imjac i l’obra civil de paleteria, construccions i reformes Albarado SC. També hi ha col·laborat la brigada municipal.