Eliminades totes les pintades del Castell de Begur

L’Ajuntament de Begur ja ha eliminat totes les pintades que van aparèixer fa un parell de setmanes al Castell del municipi, una fortificació del segle XI i que està declarat bé cultural d’interès nacional.

L’actuació, a càrrec de la brigada municipal, s’ha concretat en l’aplicació de diversos dissolvents per eliminar les pintades, que tant es trobaven a les parets de les diverses estades del monument com també al llarg del paviment del vial d’accés a ell. “No podem permetre que ens embrutin el nostre patrimoni, que és un actiu important del municipi”, ha dit el regidor de l’àrea de Brigada d’obres i Manteniment, Francesc Pilsà.

Les pintades van aparèixer a primers d’agost, sempre amb la mateixa frase, “fora estelada”. A part de les pintades, també va desaparèixer la bandera estelada que hi havia al pal. La bandera es va reposar al dia següent, també en una actuació a càrrec de la brigada municipal. El Castell, ubicat dalt el turó que presideix el poble, té un gran atractiu, ja que és un dels millors miradors de la Costa Brava i de l’Empordà.