La XII Fira d’Indians de Begur arriba amb més espai, més oferta gastronòmica, més aparcament i molta més cultura

La XII Fira d’Indians de Begur, que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de setembre, presenta novetats importants. Per un costat, s’amplia a la plaça dels Indians, que ocupa la part superior de l’edifici d’aparcaments de cotxes del centre de la vila. Això permetrà esponjar el nucli antic, que ja compte amb les places Lluís Esteva Cruañas, Forgas, de l’església i de la Vila, diversos carrers i el Parc de l’Arbreda. 

El nou espai comportarà també una major oferta gastronòmica. A més, per facilitar l’accés als visitants, s’han ampliat les zones d’aparcaments a l’entorn del poble, zona del cementiri i del camp de futbol, amb 500 noves places.

 

A part de la millora de l’oferta lúdica i gastronòmica, també es potencia la part cultural, que enguany comptarà amb una exposició a les Escoles Velles i dues conferències a la sala de plens de l’Ajuntament. Sense oblidar la gran i variada oferta musical. Com tampoc la trobada de la Xarxa de Municipis Indians, que vol recuperar tot aquest llegat.

Una altra novetat és l’arribada de l’indià, ja que es canvia de personatge. Ara no vindrà l’indià Pere Roger, que interpretava sempre Àngel Burgas, ja que ens va deixar el febrer passat. El nou indià que vindrà serà Pere Coll i Rigau, que va ser qui va reintroduir l’arròs a l’Empordà.

La Fira d’Indians és sens dubte la més popular i la de més projecció del municipi. La Fira, organitzada per l’Ajuntament amb la implicació de tot el poble, recorda el passat indià del municipi empordanès i costabravenc, amb una ambientació de l’època i amb esquetxos teatralitzats per diferents indrets del municipi.

El tema de la Fira d’aquest any està dedicada al mecenatge: Indià i mecenes. Els indians begurencs, a part de deixar la seva empremta amb més d’una trentena de grans immobles, també van col·laborar en la millora econòmica i social del seu poble. L’exemple més clar de Begur és el Casino Cultural, inaugurat el 1870. El cartell, relacionat amb la temàtica, es diu “Vitralls de la fortuna indiana”, i la seva autora és Laura Olivet.

Fotografia: Ajuntament de Begur