El nou govern de Begur decideix obrir els mitjans municipals als grups municipals

El ple de l’Ajuntament de Begur va acordar anit, per unanimitat, aprovar inicialment el reglament d’accés als mitjans públics de comunicació d’àmbit local als diferents grups municipals que integren el Consistori. 

La proposta del nou govern, integrat per JxBE-ERC, Bloc Municipal i PSC, dóna sortida a les dues mocions aprovades pel ple del mes de febrer passat proposat per una de les tres formacions esmentades quan estava a l’oposició. El reglament, elaborat des de l’àrea de Cultura, permet a cada grup polític, inclòs CiU, actualment a l’oposició, tenir un espai als tres mitjans que actualment té l’Ajuntament de Begur: el butlletí Es Pedrís Llarg, l’emissora Ràdio Begur i el web begur.cat. “Hem decidit alliberar d’aquesta restricció que hi havia fins ara als grups municipals de l’accés als mitjans locals”, ha dit l’alcalde, Joan Loureiro.

Al butlletí Es Pedrís Llarg, cada grup tindrà un espai repartit de forma igualitària independentment de la seva representació en nombre de regidors. L’espai tindrà un màxim de 2.500 caràcters (espais inclosos). A Ràdio Begur, l’espai serà en proporcionalitat a la seva representació municipal. Així, cada grup disposarà, un cop al mes, un màxim de 30 minuts, més 5 minuts addicionables per cada regidor electe. Al web begur.cat, es penjaran els enllaços amb les respectives pàgines web dels grups municipals. A més, també es penjarà al web institucional el  butlletí municipal en format pdf i es podràs escoltar l’emissora municipal mitjançant el sistema streaming.

En tots tres casos, hi haurà un òrgan gestor, que estarà format pel tècnic de Cultura, el tècnic de Comunicació i el regidor de l’àrea, si bé en el de la ràdio també hi haurà el seu director. El reglament deixa oberta la porta a l’aparició de nous mitjans de comunicació local, on caldrà després elaborar un annex concret amb les seves disposicions específiques.

Una de les mocions aprovada el febrer passat proposava l’elaboració del reglament d’ús i accés als mitjans públics de comunicació local. La segona moció, plantejava la creació d’un espai al web municipal reservat i gestionat pels propis grups municipals. Ambdues mocions i el reglament aprovat ara s’adapta a l’article 170.2 del text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya que estableix que el ple ha de garantir la participació dels regidors i grups municipals en els òrgans d’informació i difusió municipal. En anteriors mandats, CiU va desestimar la presència dels grups al butlletí en considerar que era una revista institucional i volia evitar la confrontació política.

Fotografia: Ajuntament de Begur