Noves zones d'aparcament a Begur

L’Ajuntament de Begur ha habilitat més de 350 noves places d’aparcament a l’entorn del nucli urbà. En concret, les actuacions s’han fet al costat del cementiri, darrere del camp de futbol i en una finca de la urbanització Mas Gispert, a la sortida del nucli en direcció a sa Riera. 

Les noves places complementen el miler que ja hi ha i que queden curtes davant la temporada estival i per la Fira d’Indians, el primer cap de setmana de setembre. “De cares a l’estiu del 2016 mirarem de poder habilitar 500 noves places d’aparcament”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde i responsable de les àrees d’Obres i Serveis, Festes Populars i Participació Ciutadana, Marià Renart.

L’actuació al cementiri municipal, amb 50 noves places, és la més propera al centre del poble de les tres realitzades, ja que està a menys de 5 minuts. L’acció s’ha concretat en la neteja de la finca, que és municipal, amb la corresponent senyalització i il·luminació. El més gran, amb més de 200 places, és el que s’ha fet a la finca arbrada de darrere del camp de futbol. En aquest cas, també s’ha fet la neteja de la finca i s’ha il·luminat. Aquesta finca és privada, però el seu propietari l’ha cedit sense cap cost econòmic per al municipi. Al Mas Gispert, es guanya cap un centenar d’aparcaments. La finca també s’ha netejat i senyalitzat. I com en el cas de la del camp de futbol, també ha estat cedida temporalment pel seu propietari sense cap cost econòmic. Des dels nous aparcaments de darrere del camp de futbol i del Mas Gispert fins al centre hi ha uns deu minuts.

Begur és un municipi amb una població estable d’uns 4.200 habitants. Però durant l’època estival, la població arriba a l’entorn dels 30.000, segons ha recordat el primer tinent d’alcalde. Per això, el responsable polític també vol encarregar, passat l’estiu, un estudi dels actuals aparcaments existents al nucli en un intent de millorar-los i, al mateix temps, incrementar el nombre de places.

També a les platges

Renart, d’altra banda, ha volgut recordar que també s’han guanyat noves places d’aparcaments a les platges del municipi, marcat per la seva orografia. Així, ha recordat que s’ha fet una petita acció al pàrquing d’Aiguablava i un reordenament de l’accés al pàrquing de la platja Fonda. “Farem també un estudi per reordenar la circulació a les altres platges i guanyar més aparcament”, ha manifestat el primer tinent d’alcalde.