L’Ajuntament de Begur estrena un app amb la Fira d’Indians que s’obrirà a altres esdeveniments del municipi

L’Ajuntament de Begur aprofita la Fira d’Indians, que s’inaugura demà i s’allargarà tot el cap de setmana, per estrenar un nou canal de comunicació a través d’una aplicació informàtica dissenyada per ser executada en telèfons mòbils o altres dispositius mòbils, conegut popularment com app. 

La nova aplicació, batejat com begur és autèntic, seguint la mateixa línia de l'eslògan de l’Oficina de Turisme, aplega tots els actes del programa de l’esmentada Fira. “D’una manera molt senzilla i ràpida es té tota la informació de la Fira”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, de Noves Tecnologies i de Comunicació, Eugeni Pibernat. El nou canal comunicatiu begurenc també servirà per donar a conèixer els altres esdeveniments de rellevància que es fan al municipi al llarg de tot l’any.

Pibernat ha explicat que la idea de l’app ha sorgit arran de l’aparició, en anteriors edicions de la Fira d’Indians, de diversos catàlegs explicant la programació, els quals, moltes vegades, acaben per terra o a la paperera. Per això, en aquesta edició, només s’ha apostat per un desplegable. Això ha comportat un estalvi important de material publicat. I s'ha volgut potenciar les noves tecnologies, apostant per tenir un app, a la qual s’hi pot accedir pels sistemes operatius mòbils Android i iOs.

El nou app es pot trobar, de manera gratuïta, a Google Play i Apple Store. “És un pas endavant per situar Begur com a smart city”, ha afegit el regidor. I, en aquesta línia, per aquesta edició, s’ha creat un concurs de fotografia per Instagram. El concurs és del 4 al 7 de setembre. Tots els que vulguin participar hauran d’etiquetar les fotografies amb els dos hastags oficials: #FiraIndiansBegur i #BegurEsAutentic.

S’aposta per un app amb una presentació clara, amb una portada d’una cala de Begur, amb fons blanc i lletres negres. A partir d’aquí apareixen els esdeveniments, encara que per ara només hi ha informació sobre la Fira d’Indians. D’entrada, es pot accedir a la informació en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. I dins l’esdeveniment, es pot veure què es fa cada un dels tres dies, amb el seu horari i emplaçament, sempre acompanyat d’una imatge i un petit resum del què es fa, hora i lloc. “Hem apostat per una plana neta, amb poca lletra i molta imatge”, ha recordat el regidor.

En aquests moments, a part de la Fira d’Indians, ja s’han posat les capçaleres d’altres esdeveniments, encara que sense el programa d'actes Així trobem Begur sotaigua, que es farà el segon cap de setmana de setembre; la Fira de la Castanyera, a finals d’octubre i primers de novembre, la campanya gastronòmica del Peix de Roca, que es fa abans de la temporada estival, i el Festival de Música. “I n’estem preparant d’altres”, ha manifestat Pibernat, com pot ser el cas de la Festa Major de Santa Reparada, que es fa el tercer cap de setmana de setembre.