Rècord de visitants a la XII Fira d'Indians de Begur

Begur s'ha tornat a vestir de blanc per viure la ja tradicional Fira d'Indians, 3 dies de festa cubana en els que hi han participat milers i milers de persones, rècord de visitants segons l'Ajuntament. La Fira d'Indians és l'excusa amb la que el municipi ret un especial homenatge als gairebé 600 begurencs que al llarg del s:XIX van decidir marxar a fer les amèriques per buscar fortuna.
Alguns d'ells van tornar enriquits a Begur i van invertir en el seu poble d'orígen amb negocis, grans cases però també amb esglésies, escoles, hospitals i centres socials. Precisament la fira d'aquest any, la dotzena, recordava aquests mecenes que han deixat petjada a casa nostra.
 
This text will be replaced
 
Aquest any la fira arribava amb algunes novetats, la recent inaugurada plaça dels indians amb bona part de l'oferta gastronòmica de la fira; la remodelada plaça Esteve i Cruanyes que s'ha obert al poble i contribueix a mostrar el patrimoni indià de la vila i més de 300 places d'aparcament noves per poder ordenar els cotxes que arriben a Begur, un dels problemes el de l'aparcament que s'accentúen amb l'arribada de desenes de milers de visitants. Pel que fa a la programació s'ha repetit la fòrmula exitosa dels últims anys. Carrers i establiments decorats per l'ocasió, tallers de cocteleria, dansa, música, menjar i beure. Ingredients que són l'ànima i l'essència d'aquesta fira.
 
La Fira va arrencar divendres amb pluja intermitent que no va espantar als que volien visirar Begur ni va fer marxar als que ja havien arribat. Vestits de punta en blanc per viure un dels últims caps de setmana d'estiu els visitants van gaudir de l'ambient de carrer. Passejant per Begur es podia sentir la flaire de menta i ron que tan bé combinen dins d'un mojito cubà. 
 
De luxe també va estar el grup de treatre Es Quinze que un any més va regalar les seves interpretacions d'indians als assitents. L'acte teatral que més gent aplega és l'arribada de l'indià per mar a Sa Riera. Dissabte arribava la representació de Pere Coll i Rigau, un indià que destaca per  haver reintroduIt l'arròs a l'Empordà i qui es va fer ric gràcies a un negoci de llumins.
 
Televisió Costa Brava va ser en directe a la Fira dels Indians. Un Empordà Directe que estava programat per divendres al vespre però que per previsió de pluja es va aplaçar a dissabte. Lluïsa Martínez i Miquel Tomàs van portar a totes les cases l'ànima de la Fira dels Indians per tal de convidar a tothom a viure-ho en directe.
 
Begur està de ressaca indiana però lluny de l'expressió "no tornaré a beure mai més" aquests baixempordanesos estan decidits a beure'n més, de fet segur que ja estan preparant el gel per l'any vinent.