Begur recupera la baixada de carretons per la festa major de Santa Reparada

La recuperació de la baixada de carretons a Begur és un dels principals al·licients de la festa major de Santa Reparada, patrona del poble, que es fa aquest cap de setmana.

 

A més, en aquesta edició, el nou govern ha decidit incorporar novetats al programa festiu, com són l'arrossada popular, la gimcana amb bicicleta i l'exhibició d'escacs. D'altra banda, dissabte s'inaugurarà oficialment la nova gespa del camp de futbol.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Festes Populars, Marià Renart, ha explicat que la baixada de carretons tindrà el mateix recorregut que havia tingut anteriorment, és a dir, carrer de la Creu i avinguda Onze de Setembre. Aquesta representarà la tercera edició, ja que anteriorment es van fer durant els anys 1990 i 1991. La baixada de carretons, que organitza el grup 40' Begur, es farà diumenge, a partir de les 12 del migdia. Una hora abans, els vehicles, que es preveu que siguin una dotzena, s'exposaran i es verificaran a la plaça Forgas. Cada vehicle farà dos recorreguts.

Seguidament, a partir de dos quarts de tres de la tarda, tindrà lloc l'arrossada popular, que és la principal novetat, la qual es farà al pati de les Escoles Velles. El tiquet, que val 12 euros, es pot aconseguir a l'Oficina de Turisme. Acabat l'àpat, hi haurà ball. Posteriorment hi haurà la gimcana popular amb bicicleta, que és una de les altres novetats. La gimcana, oberta als joves de 7 a 14 anys, tindrà lloc a la plaça de la Vila, a partir de les cinc de la tarda.

L'altra novetat de la festa és la demostració d'escacs, que es concretarà en partides ràpides d'un màxim de vint jugadors contra el campió provincial i veí del municipi, Didier Fernández. Per poder participar a l'exhibició, que tindrà lloc dissabte, a partir de les 11 del matí, a la plaça de la Vila, cal que els participants es portin l'escaquer i les peces d'escacs.

Dins dels actes programats, s'inaugurarà la nova gespa del camp de futbol municipal, que es farà també dissabte, a tres quarts de dotze del migdia. Seguidament, tindrà lloc la presentació de tots els equips de futbol de la Fundació Esportiva. I coincidint amb la festa major, també dissabte, a partir de les set de la tarda, al Centre Cultural Escoles Velles, es farà el tradicional lliurament de premis del XXX Concurs d'Arts Plàstiques del municipi.

La festa major de Santa Reparada de Begur, que sempre es fa el tercer cap de setmana de setembre, tot i que el sant es commemora el 8 d'octubre, començarà el divendres amb la presentació del llibre "Vent d'aram", de Joan Vinyoli, amb pròleg i comentaris de Miquel Martín. Durant els tres dies de festa, hi haurà també country, una conferència, sardanes, trobada de puntaires, balls... El programa festiu es clourà diumenge a la tarda amb una xocolatada popular.