El Begur més poètic s'estudiarà als instituts catalans amb 'Vent d'Aram' de Joan Vinyoli

Begur és dins la poesia de Vinyoli i des de fa uns anys també Vinyoli segueix viu a Begur. El poeta català va estiuejar durant 25 anys de la seva vida en aquest poble de la Costa Brava i els paisatges, els oficis, la gent, els sons i les flaires de Begur estan reflectits a la poesia de Vinyoli.
This text will be replaced
 
Després de celebrar-se l'Any Vinyoli Begur segueix apostant per fer d'altaveu de la seva poesia dedicant algune sjornades al poeta. Divendres es presentava a la biblioteca Salvador Raurich una nova edició del llibre 'Vent d'Aram' que la Generalitat l'ha convertit en lectura obligatòria pels alumnes de batxillerat catalans fins el curs 2020. Aquest llibre, prologat i comentat pel tècnic de cultura de Begur Miquel Martín recull els grans temes de la poesia de Joan Vinyoli per això és considerat com un dels seus títols més complets.
 
La presentació del llibre es va acompanyar de l'espectacle 'Passeig d'aniversari'. El repsode Albert Mañé va fer unr ecorregut per l'obra de Joan Vinyoli amb l'acompanyament musical del guitarrista Jesús Torrent i l'acordionista Clara Ribatallada.
 
Beur i Vinyoli seguiran connectats i prova d'això n'és la propera jornada cultural que es dedicarà al poeta. Serà el 10 d'octubre amb una xerrada precisament sobre el llibre 'Vent d'Aram' a càrrec de Miquel Martín i diversos professors de secundària. A la tarda del mateix dia es tornarà a oferir la Ruta Poètica Vinyoli que ressegueix els racons begurencs que més van significar per Joan Vinyoli.
 
L'any passat es va celebrar l'Any Vinyoli però aprofitant la volada de la celebració Begur presumeix d'haver estat font d'inspiració del poeta des del 1954 fins el 1978.