El camp de futbol de Begur estrena gespa

El camp de futbol de Begur ha estrenat aquest dissabte oficialment, coincidint amb la festa major de Santa Reparada, la nova gespa artificial, que també ha comportat un nou reg.

A més, també s'han presentat, davant els pares i molts familiars, l'equip del Club de Futbol Begur, que competeix al grup 15 de la Tercera Catalana, i els 13 equips que integren la Fundació Esportiva Begur, amb prop de 200 jugadors. La festa ha acabat amb un partit oficial dels cadets.

"Que disfrutin i facin esport", ha manifestat en l'acte inaugural el regidor d'Esports, Martí Aldrich, que ha destacat que ara Begur té un camp "de primera divisió". A més, ha volgut destacar la gran tasca que fa la Fundació: "És un referent a la comarca". L'alcalde, Joan Loureiro, per la seva banda, ha afegit que la prioritat de la Fundació "és l'educació, ensenyar valors, com l'esforç o l'orgull". A més, Loureiro ha aprofitat el moment per honorar davant els begurencs la gran tasca que ha fet fins ara el coordinador de la Fundació, Enric Tarrés, que, a partir d'ara, a part del futbol formatiu del municipi, assumeix tota l'àrea d'Esports municipal.

Dins la remodelació de la gespa del camp de futbol, una part de la gespa antiga que estava en bon estat s’ha reutilitzat per complementar alguns espais del mateix camp, a l'entorn de les banquetes i a la zona d'escalfament que hi ha a l'altre costat del camp. I la resta de gespa encara en condicions s'ha aprofitat per millorar espais de les dues escoles públiques del municipi, el Doctor Arruga de Begur i l'Olivar Vell d'Esclanyà.

La inauguració de la gespa del camp de futbol és un dels actes del programa de la festa major de Santa Reparada, la qual va començar ahir divendres amb la presentació de la reedició d'un llibre de Joan Vinyoli. Aquest matí, hi ha hagut una demostració d'escacs, a través de partides ràpides, entre el campió provincial, el begurenc Didier Fernández, i dues persones. Al vespre es presenta i lliura els premis del XXX Concurs d'Arts Plàstiques de Begur.

La festa continua demà diumenge amb la baixada de carretons, que s'havia fet durant els anys 1990 i 1991. Els carretons faran el mateix recorregut que havia tingut anteriorment, carrer de la Creu i avinguda Onze de Setembre. La baixada de carretons està organitzada per l'associació grup 40' Begur. Seguidament hi haurà una arrossada popular, que és una de les grans novetats d'enguany, al pati de les Escoles Velles.