Begur rebaixa l'IBI per pal·liar la revisió a l'alça dels coeficients decretat pel Govern Espanyol

L'Ajuntament de Begur rebaixarà un 10% el tipus municipal de l'IBI per evitar que amb la revisió dels coeficients a l'alça decretada pel Govern Espanyol els veïns paguin més. Segons va explicar l'alcalde Joan Loureiro, aquesta mesura deixarà l'impost com si s'hagués congelat i els begurencs pagaran exactament el mateix.

This text will be replaced

Aquesta no és la única mesura de tall social d'unes ordenances que van ser aprovades amb l'abstenció de CiU i el vot a favor del Tripartit que governa (ERC, BM i PSC). El portaveu convergent Joan Català va justificar l'abstenció perquè és una proposta de govern en la qual ells no hi han participat. L'altra mesura de tall social és les bonificacions aprovades per a persones en pobresa energètica. Aquestes persones no estaran obligades a pagar la taxa de l'aigua i per tan s'impedeix que puguin patir talls de subministraments bàsics.

S'apuja la taxa d'escombraries

El que s'apujarà, en canvi, serà la taxa d'escombraries. Ho farà en 1 euro trimestral per les tarifes domèstiques i un 10% per les empreses. La mesura, segons va justificar el govern, ve obligada perquè el servei de recollida d'escombraries té un dèficit que ronda els 50.000 euros, i per llei, aquest no pot ser deficitari. El dèficit està causat pel nou sistema de reecollida porta a porta que s'implementa des que es va acabar la remodelació de la plaça Esteve Cruanyes. Els veïns de Begur, per tan, passaran de pagar 176 euros anuals a pagar-ne 180.

Pel que fa a altres taxes i impostos el 2016 es crearà una taxa de 25 euros per als que es presentin a processos selectius de personal per tal de fer front a les despeses administratives, la presència de tots els espais públics del nucli urbà a la taxa d'ocupàció de la via pública i la unificació dels preus públices de les places del pàrquin cobert de l'avinguda Onze de Setembre.

Suport als refugiats sirians

En un altre ordre de coses, i com ja han fet altres municipis, tots els grups municipasl van aprovar per unanimitat declarar la vila, municipi refugi. Es va aprovar la moció del Fons Català de Cooperació en suport als refugiats sirians i iraquians.