Begur demana convertir la cruïlla d'Aiguablava en una rotonda

Cruïlla d'Aiguablava. (Foto: Ajuntament de Begur)

L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha demanat al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, la conversió de la cruïlla de Fornells i Aiguablava que hi ha a la carretera que va del nucli urbà a Palafrugell, passant per Esclanyà, en un giratori amb l'objectiu de millorar la seguretat viària d'aquest punt negre.

"A veure si es pot activar el més ràpid possible", ha assenyalat Loureiro, conscient de la necessitat de posar fi amb aquests dos punts negres del vial que connecta Begur amb Palafrugell per Esclanyà.

Dos accidents recents

I més quan recentment hi ha hagut un parell d'accidents força greus a la cruïlla de Fornells. A més, l'alcalde ha recordat que la construcció del giratori ja es preveia en el projecte de la Diputació de remodelació de les cruïlles de l'esmentat vial, GIP 6531, de l'any 2007. "Seria una bona notícia si pogués estar de cares a la temporada estival del 2016", ha afegit el mandatari begurenc.

Respecte a l'altre punt negre, Loureiro creu que una possibilitat podria ser la construcció d'un carril central de refugi de vehicles, com ja es va fer l'any 1997 a la cruïlla de la mateixa carretera local amb l'entrada a la part més residencial del poble d'Esclanyà. Tot i això, l'alcalde deixa en mans dels tècnics de la Xarxa Viària de la Diputació la solució més viable i efectiva, després de reunir-se també dimarts amb el seu responsable polític de l'àrea, Carles Àlvarez.

Diputació té intenció de tirar-ho endavant

Loureiro, després de les dues entrevistes, ja ha exposat que la Diputació li ha manifestat la seva intenció de tirar endavant un estudi per plantejar possibles solucions a la zona del càmping, el supermercat i la urbanització. Respecte al giratori, d'altra banda, l'alcalde ja ha assenyalat la intenció de la Diputació de tirar endavant la redacció d'un conveni entre les dues administracions i, paral·lelament, redactar el corresponent projecte d'execució.

D'altra banda, el Servei de Xarxa Viària Local de la Diputació té previst iniciar la setmana vinent la millora del ferm de l'esmentat vial de Begur a Palafrugell per Esclanyà. L'actuació, que forma part de la campanya de conservació de serveis 2015, es concreta en la realització superficial del ferm i la posterior renovació de la senyalització horitzontal. Les obres, que ja han estat comunicades a l'Ajuntament, comportaran tallar la circulació en un carril, donant trànsit alternatiu.

Suport a la Fira d'Indians

A part de la millora de la seguretat viària, Loureiro també ha plantejat al president una major implicació de l'ens supramunicipal en els esdeveniments turístics de Begur, un poble de menys de 5.000 habitants que a l'estiu passa a tenir-me més de 40.000. I en especial, de la Fira Indians, que es fa el primer cap de setmana de setembre i pel qual hi passen al llarg dels tres dies unes 40.000 persones. A més, l'alcalde recorda que la Fira d'Indians s'ha convertit en un esdeveniment de primera magnitud per la comarca del Baix Empordà, superant el seu àmbit municipal, ja que molts van a dormir o menjar a hotels i restaurants dels pobles veïns.