Afectacions viàries per obres a la carretera de Begur a Palafrugell per Esclanyà

Foto: Ajuntament de Begur

La carretera de Begur a Palafrugell per Esclanyà tindrà afectacions viàries per les obres d'arranjament que la Diputació de Girona hi està fent.

Les obres, que es concreten en la realització superficial del ferm i la posterior renovació de la senyalització horitzontal, comportaran talls de circulació en un carril, donant trànsit alternatiu, mentre s'estiguin executant. La millora del ferm d'aquest vial, que fa uns cinc quilòmetres de llargada i es preveu que s'executi en el termini d'una setmana, forma part de la campanya de conservació de serveis 2015. El seu pressupost, que assumeix totalment l'ens supramunicipal, és de 120.000 euros.

Diverses actuacions de millora

La Diputació ja ha realitzat diverses actuacions de millora de l'esmentat vial. Amb el temps ha anat millorant el seu traçat. Encara ara es poden veure dos ponts del primer recorregut. La darrera vegada va ser l'any 1993, amb l'eliminació d'un doble revolt existent prop del nucli d'Esclanyà. Darrerament les accions s'han centrar més en la millora de les cruïlles. Així, l'any 1997 es va construir un carril central de refugi de vehicles a la cruïlla de la mateixa carretera local amb l'entrada a la part més residencial del poble d'Esclanyà. Deu anys més tard, el 2007, es van millorar cinc cruïlles, a part de reforçar el ferm i fer petites actuacions complementàries.

Ara, l'organisme gironí està treballant en la recerca de solucions per mirar d'acabar els dos punts negres de l'esmentat vial. Per un costat, la cruïlla d'Aiguablava i Fornells, on es preveu signar un conveni amb l'Ajuntament i, paral·lelament, redactar el projecte per convertir-la en un giratori.

Per l'altre, els accessos al càmping Begur, supermercat Jodofi i la urbanització Residencial Begur, que es troben a prop de l'anterior cruïlla. Des de Xarxa Viària es tirarà endavant un estudi per plantejar possibles solucions.

Una petició municipal

L'eliminació dels dos punts negres es tiren endavant arran de la petició feta expressament per l'alcalde, Joan Loureiro, al president de la Diputació, Pere Vila, durant la trobada que van tenir recentment els dos mandataris a Girona. "Seria una bona notícia si pogués estar el giratori de cares a la temporada estival del 2016", ha dit Loureiro.

Notícies relacionades

Begur demana convertir la cruïlla d'Aiguablava en una rotonda