El Baix Empordà recorda el President Companys des de Castell d'Aro

Amb el bust en memòria de Lluís Companys presidint la plaça que porta el seu nom, les torxes que commemoren la data del seu afusellament i les estelades que suposen l'alè de llibertat del país.
This text will be replaced
 
Com ja és tradició Esquerra Republicana de Catalunya va retre homenatge al president Companys en els 75 anys del seu afusellament per part dels feixistes. Un aniversari especial per aquests tres quarts de segle però també per coincidir amb el dia que el president de la Generalitat Artur Mas va anar a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia per haver posat les urnes al carrer el passat 9 de novembre. Aquest fet i el procés sobiranista han centrat la majoria dels discursos. Com la portaveu d'ERC de Castell-Platja d'Aro recordava la lluita que va liderar el president Companys no dista tant de la que tenim avui.
 
La declaració de Mas del matí va marcar també bona part de les paraules dels assistents com pot ser les del diputat al Parlament per ERC Roger Torrent que titllava de macabra haver citat a declarar a Artur Mas en una data com aquesta.
 
L'acte va comptar amb la presència d'un bon nombre de ciutadans que no es van voler perdre aquest clàssic homenatge que la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Castell-Platja d'Aro fa al president Companys des de fa molts anys.