José Luis Garci obre el I Festival de Cinema de Begur

Begur ha aixecat el teló del seu primer Festival Internacional de Cinema de Begur amb un convidat de luxe. El cineasta espanyol guanyador d'un Oscar, José Luis Garci, va ser homenatjat aquest dijous pel certamen amb la projecció del seu film és transcendent, El Crack. Garci, que visitava Begur per primera vegada i que va estar companyat per l'actriu Mònica Randal,  va voler compartir el reconeixement amb el desaparegut Alfredo Landa. 
This text will be replaced
El certamen s'allargarà fins aquest diumenge amb projeccions de clàssics, un concurs de curtmetratges, cinema infantil i homenatges a grans personalitats del cinema com Teresa Gimpera, Carmen Amaya i també pre-estrenes. Aquest és el cas de la pel·lícula El Mal que els Homes fan, que després de la seva estrena internacional, es projectarà per primera vegada a Catalunya. 
 
El certamen impulsat per l'Associació de Comerç i Turisme de Begur, neix amb un triple objectiu: promoure el cinema independent de qualitat, impulsar rodatges de cinema a l'Empordà i dotar el municipi d'un festival internacional. La vocació del festival és també obrir-se al poble, és per aquest motiu que es celebraran diverses activitats paral·leles al carrer.
 
Durant la obertura del festival d'aquest dijous, també es va inaugurar una exposició sobre el rodatge de "De repente, el último verano", la pel·lícula més famosa feta a Begur que protagonitzà Elisabeth Taylor l'any 1959.