Millores al cementiri de Begur

L'Ajuntament de Begur, a través de la brigada municipal, està executant unes obres de millora del cementiri municipal, que es troba als afores de la vila.

Les obres, que es van iniciar el passat 5 d'octubre, han començat amb la reforma del paviment dels carrers de la necròpolis.

En concret, s'han reparat les esquerdes, s'ha col·locat un nou remolinat, s'ha posat una cap de protecció i s'ha pintat amb un color terra. Aquesta actuació estarà enllestida de cares a la diada de Tots Sants, que és el proper diumenge 1 de novembre. Posteriorment, es tiraran endavant les altres accions programades, que es concreten en la neteja i reparació dels sostres dels nínxols i en rascar i pintar tot el recinte funerari. "És una actuació de consolidació, que volem que aguanti entre 2 i 3 anys, amb l'objectiu d'evitar haver d'invertir-hi anualment", ha manifestat el regidor de la Brigada d'Obres i Manteniment, Francesc Pilsà.

L'equip de govern, aquest passat estiu, ja va millorar l'entorn del cementiri amb la creació una nova zona d'aparcament per a uns 50 cotxes. L’acció es va concretar en la neteja de la finca, que és municipal, amb la corresponent senyalització i il·luminació, oferint més places a les que ja existeixen a la pròpia placeta del cementiri. Aquest nou aparcament forma part d'altres nous aparcaments que s'han fet a l'entorn del nucli urbà, amb un total de més de 350 noves places, complementant el miler que ja hi ha i que queden curtes davant la temporada estival i per la Fira d'Indians, el primer cap de setmana de setembre.