Miquel Vilà i Francisco Cobos, guanyadors del X concurs de fotografia "Josep Carreras" de Begur

Miquel Vilà i Francisco Cobos han estat els guanyadors de la desena edició del concurs de fotografia "Josep Carreras" de Begur.

Miquel Vilà ha guanyat el primer premi, consistent en 300 euros, amb la fotografia "Carrer". Francisco Cobos ha guanyat el premi local, consistent en un sopar per a dues persones, amb la imatge "Circumpolar al mirador de la Creu". El veredicte i lliurament dels premis del concurs, en què van participar quinze fotografies inèdites d'autors d'arreu de les comarques gironines, es va fer ahir dissabte a la sala d'exposicions del centre cultual Escoles Velles, coincidint amb la inauguració de l'exposició de les fotografies, que es podrà visitar al mateix centre municipal fins al 21 de novembre.

El jurat del concurs, integrat pels fotògrafs Elena Carreras i Dito Carreras, fills de Josep Carreras, i Domènec Umbert, que fou cap de fotografia del diari El Mundo, també van elegir com a finalistes les fotografies "Castell", d'Ignasi Vilà, i "Punta des Plom", de Toni Fernández.

El concurs porta el nom de Josep Carreras i Riera (1920-2002), que fou el fotògraf de Begur per excel·lència, la memòria gràfica del poble. En un moment en què les mancances i les restriccions polítiques no permetien gaire marge de llibertat, Josep Carreras va saber obrir-se camí i oferir un retrat lúcid i costumista dels últims 50 anys de la nostra història