Begur crea un servei de transport per facilitar a la gent gran poder anar al Centre de Dia de Palafrugell

Les àrees de Serveis Socials i de Sanitat de l'Ajuntament de Begur han creat un servei de transport públic adaptat per facilitar el trasllat de la gent gran del municipi al Centre de Dia de Palafrugell. El servei, mancomunat amb l'Ajuntament de Pals, es fa a través del comitè local de la Creu Roja de Palafrugell.

Fins ara, el transport l'assumien els familiars dels usuaris de manera directa, amb totes les dificultats que comportava. "El servei ha sorgit d'una necessitat exposada pels familiars a l'assistenta social", ha manifestat la regidora de Serveis Socials, Encarnación García.

El vehicle adaptat va a recollir a primera hora del matí dels dies laborables els usuaris de Pals i de Begur per portar-los al Centre de Dia de Palafrugell. I a mitja tarda, els va a buscar al centre sociosanitari per retornar-los a casa seva. Cadascun dels ajuntaments té quatre places. El servei es mancomunat entre els dos ajuntaments, els quals assumeixen cadascú el 50% del cost, és a dir, 555,63 euros al mes. "Ja tenim llista d'espera", ha recordat García.

Paral·lelament, els dos ajuntaments ja han demanat una subvenció al Consell Comarcal del Baix Empordà per finançar part de la despesa. A més, una altra part serà assumida directament pels usuaris beneficiats. En concret, els beneficiats de Begur hauran de pagar 40 euros mensuals, mentre els d'Esclanyà, 10. "Es cobra una petita part del servei", ha manifestat el regidor de Sanitat, Martí Aldrich, que considera que el servei "feia molta falta de feia temps".

El conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments i el comitè de Creu Roja va ser aprovat per la junta de govern begurenca reunida el 20 d'octubre passat. Una setmana més tard, la mateixa junta va aprovar el preu públic d'utilització del nou servei. Inicialment, el conveni té una durada fins al 31 de desembre de 2016. Tot i això, Aldrich està convençut que el conveni es renovarà, ja que el servei és "molt necessari".